ND Partisi’nden Türk Cumhurbaşkanının sözlerine cevap - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

ND Partisi’nden Türk Cumhurbaşkanının sözlerine cevap

ND Partisi’nden Türk Cumhurbaşkanının sözlerine cevap

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın Edirne’de tutuklu bulunan iki Yunan askerinin Yunanistan’daki 8 Türk subayıyla takas edilmesine ilişkin açıklamalarına bir tepki de anamuhalefet partisi ND’den geldi.

“Türkiye artık Yunanistan gibi bir hukuk devletinde yargının bağımsızlığının ne anlama geldiğinin artık farkına varmalı” ifadelerine yer verilen açıklamada Başbakan Aleksis Tsipras için ise “Başbakan da hükümetiyle birlikte milli meseleleri affedilemez özensizlik ve yüzeysellikle ele alışlarının doğurabileceği sonuçları iyi hesaplasın” ifadeleriyle eleştirildi.

ND Partisi Dışişleri Sorumlusu ve milletvekili Yorgos Kumutsakos da Realnews gazetesine verdiği demeçte “Türkiye’nin yarattığı bu şartlarda hiç kimse bir insan hatasının veya yanlış değerlendirmelerin bir olaya yol açacağını ihtimal dışı sayamaz” dedi. Azınlıkça’nın aktardığına göre Kumutsakos Türkiye’nin stratejisiyle içe yönelik iletişim politikalarıyla değil hedefli, etkin eylemler ve somut diplomasiyle mücadele edilebileceğini sözlerine ekledi.

Türkiye’nin erken seçime gidecek olması hakkında ise “sözlü gerginlik ve tahriklerin yaşanması muhtemeldir. Yunanistan hazırlıklı olmalı. Durumu sürekli değerlendirmeli ve gerektiğinde soğukkanlılık ve kararlılıkla tepki vermeli” yorumunu yaptı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et