Ανακοίνωση ΝΔ αναφορικά με τις δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου - Azınlıkça
Ειδήσεις

Ανακοίνωση ΝΔ αναφορικά με τις δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου

Ανακοίνωση ΝΔ αναφορικά με τις δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου

Θέση για τις πρόσφατες δηλώσεςι του Ερντογάν που συνδέει το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με τους οκτώ Τούρκους και ζητά ανταλλαγή πήρε η Νέα Δημοκρατία.

Τονίζει χαρακτηριστικά ότι: «Η Τουρκία οφείλει, επιτέλους, να συνειδητοποιήσει τι σημαίνει ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης σε ένα κράτος Δικαίου, όπως είναι η Ελλάδα. Και ο Πρωθυπουργός με την Κυβέρνησή του να αναλογιστούν τις συνέπειες που μπορεί να προκαλέσει η ασυγχώρητη προχειρότητα και επιπολαιότητα με την οποία αντιμετωπίζουν τα εθνικά θέματα».

«Στις συνθήκες που έχει δημιουργήσει η Τουρκία, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι ένα ανθρώπινο λάθος, παρανοήσεις ή εσφαλμένες εκτιμήσεις θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε κάποιο επεισόδιο», τονίζει ο τομεάρχης Εξωτερικών και βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, σε συνέντευξή του στη Realnews.

Σε αυτό το πλαίσιο προτάσσει πως η αντιμετώπιση της τουρκικής στρατηγικής δεν μπορεί να γίνει με επικοινωνιακές κορόνες εσωτερικής καύσης και κατανάλωσης, αλλά με στοχευμένες, αποτελεσματικές ενέργειες και ουσιαστική διπλωματία.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η προκήρυξη των εκλογών στη γειτονική χώρα «προδιαγράφει την πιθανότητα ενός σπιράλ φραστικών εντάσεων και προκλήσεων» και συνιστά: «η Ελλάδα πρέπει να είναι προετοιμασμένη. Να αξιολογεί συνεχώς την κατάσταση και, αν χρειαστεί, να αντιδρά με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα».

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.