Kuvelis: Bunlar Türkiye’nin istikrarsız ve kırılgan politikasının göstergesi - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Kuvelis: Bunlar Türkiye’nin istikrarsız ve kırılgan politikasının göstergesi

Kuvelis: Bunlar Türkiye’nin istikrarsız ve kırılgan politikasının göstergesi

Yunanistan Milli Savunma Bakan Yardımcısı Fotis Kuvlis Türkiye ile ilgili açıklamalarda bulundu.

RealFM 97,8 radyosunda gazeteci Nikos Hatzinikolaou’nun konuğu olan Kuvelis “Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yarattığı gerginlikler (Türkiye’nin), seçimlerde kullanmak için istediği yurtiçinde belirli bir atmosfer yaratmayı ve bununla birlikte Türkiye’nin yurtiçinde yaşadığı büyük ve yoğun sorunlara karşı denge sağlamayı hedefliyor. Erdoğan’ın yeniden seçilmesi, çizgi değişikliğine gidileceği anlamını taşımıyor” dedi.

Milli Savunma Bakan Yardımcısı Kuvelis “Erdoğan’ın bizi alıştırdığı söylem düzeyinde gerginlik olabilir, ancak diğer konularda, hava sahası ihlallerini veya askeri tatbikatlar için Türkiye’nin bağladığı büyük bölgeleri kastediyorum, gerginliğin daha fazla tırmanacağını düşünmüyorum” değerlendirmesinde bulundu.

Azınlıkça’nın aktardığına göre İmia kayalıkları konusuna da değinen Kuvelis “İlk kez İmia’nın kime ait olduğu sorgulanıyor, her ne kadar sn. Erdoğan uluslararası antlaşmalardan ülkemizin İmia’daki egemenlik haklarını bilse de. Daha önceki açıklamalarında İmia’yı gri bölge olarak görüyordu, şimdi ise söyleminin şiddetini arttırarak İmia’nın Türkiye’nin olduğunu söylüyor” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin çelişkili açıklamalar yaptığını ve bunu daha ne kadar dengeleyebileceğini bilemediğini ifade eden Kuvelis “Türkiye’nin dış politikası somut özelliklere sahip değil. Bu yüzden de bocalıyor, bekleme modunda, Varna zirvesi sonrası Avrupa’ya yönelmesi gerektiğini hatırlıyor. Bunlar Türkiye’nin istikrarsız ve kırılgan politikasının göstergesi” ifadelerini kullandı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et