Κουβέλης: Αυτά είναι τα δείγματα μιας ασταθούς και εύθραυστης πολιτικής που έχει η Τουρκία - Azınlıkça
Ειδήσεις

Κουβέλης: Αυτά είναι τα δείγματα μιας ασταθούς και εύθραυστης πολιτικής που έχει η Τουρκία

Κουβέλης: Αυτά είναι τα δείγματα μιας ασταθούς και εύθραυστης πολιτικής που έχει η Τουρκία

Δηλώσεις σχετικά με τη Τουρκία έκανε ο Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στον realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

Οι εντάσεις που προκαλεί ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν έχουν την προβολή τους και στο εσωτερικό της Τουρκίας για τη διαμόρφωση συγκεκριμένου κλίματος που θέλει να εκμεταλλεύεται εκλογικά, αλλά και για την αντιρρόπηση των μεγάλων και έντονων προβλημάτων που έχει στο εσωτερικό της χώρας του. Η επανεκλογή του δεν θα σημάνει από μόνη της την αλλαγή γραμμής», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας.

«Η Τουρκία δοκιμάζεται έντονα από τις αντιφάσεις της και δεν ξέρω πόσο θα μπορεί να ισορροπεί. Η εξωτερική της πολιτική δεν έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, ακριβώς για τον λόγο αυτό παραπαίει, βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής, θυμάται ξαφνικά τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό μετά την Βάρνα. Είναι χαρακτηριστικά δείγματα μιας ασταθούς και εύθραυστης πολιτικής που έχει, κατά τη γνώμη μου, η Τουρκία» ανέφερε ο ίδιος.

«Δεν αποκλείω στο επίπεδο της ρητορικής που μας έχει συνηθίσει ο κ. Ερντογάν να έχουμε μια ένταση, αλλά σε ό,τι αφορά τις άλλες κινήσεις και αναφέρομαι στις παραβιάσεις του εναέριου χώρου ή ενδεχομένως στις εκτεταμένες ασκήσεις που κάνει για να δεσμεύει τεράστιες περιοχές δεν θα έχουμε περαιτέρω κλιμάκωση, κατά την εκτίμηση μου», σημείωσε το κυβερνητικό στέλεχος και πρόσθεσε:

«Επιμέρους στοιχεία μπορούμε να δούμε, όπως αυτό που έκανε πρόσφατα με το αεροσκάφος που μετέφερε τον Πρωθυπουργό και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ. Να θυμίσω ότι είχαμε για πρώτη φορά την αμφισβήτηση της κυριότητας των Ιμίων, όταν ξέρει πολύ καλά ο κ. Ερντογάν ότι από διεθνείς συνθήκες απορρέουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας στα Ίμια. Άλλες φορές τα τοποθετούσε στις γκρίζες ζώνες, σήμερα όμως επανέρχεται κλιμακώνοντας τη ρητορική της έντασης για να πει ότι τα Ίμια είναι τουρκικά» είπε.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et