Kesin karar! Taftotalar en geç 2 yıla değişiyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Kesin karar! Taftotalar en geç 2 yıla değişiyor

Kesin karar! Taftotalar en geç 2 yıla değişiyor

İki yıla kadar Yunanistan’daki mevcut nüfus cüzdanlarının (taftotita) kaldırılması ve yenileriyle değiştirilmesi gerekiyor.

Terörist ve suçluların faaliyet alanlarını daha da kısıtlamak amacıyla dün Avrupa Komisyonu aldığı yeni önlemleri açıkladı. Bu önlemler arasında biyometrik verilerin yer alacağı yeni kimlikler de bulunuyor.

Kimliklerin güvenliğinin arttırılması ve sahte kimlik vakalarının azaltılması hedefleniyor. Avrupa Komisyonu ayrıca adli kurumlara elektronik kanıt ve mali bilgilere erişim sağlanmasına, teröristlerin patlayıcı maddelere erişiminin daha da kısıtlanmasını ve ateşli silahların ihracat ve ithalatı sırasındaki denetimlerin arttırılması kararını aldı.

Avrupa Komisyonu kimlikler dışında ikamet belgelerinin güvenlik özelliklerinin de iyileştirilmesini önerdi. Azınlıkça’nın aktardığına göre bugün için yaklaşık 80 milyo Avrupalının biyometrik veriler içermeyen kimliklere sahip olduğunu kaydedilirken, kimliklerdeki güvenliğin arttırılmasıyla Avrupa dışındaki ülkelerden Avrupa Birliği’ne girmek için teröristlerin ve suçluların sahte kimlik kullanmalarının önüne geçilmesi ve kısıtlanması hedefleniyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et