Οριστικό! Νέες ταυτότητες σε 2 χρόνια - Azınlıkça
Ειδήσεις

Οριστικό! Νέες ταυτότητες σε 2 χρόνια

Οριστικό! Νέες ταυτότητες σε 2 χρόνια

Σε δύο χρόνια, οι ελληνικές αστυνομικές ταυτότητες θα πρέπει να καταργηθούν για να αντικατασταθούν με νέες, που θα συμπεριλαμβάνουν βιομετρικά στοιχεία.

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα η Κομισιόν, στο πλαίσιο πρόσθετων μέτρων για να περιορίσει ακόμη περισσότερο τον χώρο στον οποίο δραστηριοποιούνται τρομοκράτες και εγκληματίες.

Σκοπός είναι να ενισχυθεί η ασφάλεια των δελτίων ταυτότητας και να μειωθούν οι πλαστογραφίες. Η Κομισιόν αποφάσισε να δοθεί στις υπηρεσίες επιβολής του νόμου και στις δικαστικές Αρχές πρόσβαση σε ηλεκτρονικά αποδεικτικά στοιχεία και οικονομικές πληροφορίες· να περιοριστεί περαιτέρω η πρόσβαση των τρομοκρατών σε πρόδρομες ουσίες εκρηκτικών υλών· και να ενισχυθούν οι έλεγχοι κατά την εισαγωγή και την εξαγωγή πυροβόλων όπλων.

Η Επιτροπή προτείνει σήμερα τη βελτίωση των χαρακτηριστικών ασφαλείας των δελτίων ταυτότητας των πολιτών της ΕΕ και των δελτίων διαμονής των μελών της οικογένειάς τους που είναι υπήκοοι τρίτων χωρών. Καθώς περίπου 80 εκατομμύρια Ευρωπαίοι διαθέτουν σήμερα δελτία ταυτότητας μη μηχανικώς αναγνώσιμα, χωρίς βιομετρικά αναγνωριστικά στοιχεία, στόχος είναι να περιοριστεί η χρήση πλαστών και παραποιημένων εγγράφων που μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν από τρομοκράτες και εγκληματίες για να εισέλθουν στην ΕΕ από τρίτες χώρες. – news247.gr

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.