Batı Trakya bu yıl sivrisinek akınına uğrayacak! Yandık! - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya bu yıl sivrisinek akınına uğrayacak! Yandık!

Batı Trakya bu yıl sivrisinek akınına uğrayacak! Yandık!

Batı Trakya’da bu kış etkili olan yağışlı havalar nedeniyle bu yazın sivrisineklerle dolu geçmesi bekleniyor.

Doğu Makedonya-Trakya Eyalet Başkanlığı’nın hayata geçirdiği sivrisineklerle mücadele programı kapsamında havadan ve karadan ilaçlama çalışmaları hummalı bir şekilde sürdürülüyor.

Yetkililer uzun süren kış yağmurlarının sivrisinek nüfusunun artarak çoğalmasında etkili olacağı değerlendirmesinde bulunurken, Batı Trakya’nın sahil şeridinde ve İskeçe’nin (Xanthi) bazı köylerinde veya ormanlık alanlara yakın evlerde sivrisinekler boy göstermeye ve ısırmaya başladı bile.

Karadan ilaçlama çalışmaları Nisan ayı başlarında başlarken, geçen haftadan itibaren ise havaların da yardımcı olmasıyla havadan ilaçlama çalışmaları da başladı. Kavala’da bulunan bir helikopterin Kavala, Drama ve İskeçe bölgelerindeki çalışmaları yürüttüğü belirtiliyor.

Ancak en büyük sıkıntının Evros ilinde yaşanması bekleniyor. 100 bin dönümlük ilaçlama çalışması yapılacak araziye bu yıl kısa bir süre önce sular altında kalan 95 bin dönümlük arazi de eklendi. Bölgede karadan 8 ekip ve havadan 2 helikopter ilaçlama çalışmalarını sıkı bir şekilde sürdürüyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et