«Βροχή» κουνουπιών φέτος στη Θράκη! Καήκαμε! - Azınlıkça
Ειδήσεις

«Βροχή» κουνουπιών φέτος στη Θράκη! Καήκαμε!

 «Βροχή» κουνουπιών φέτος στη Θράκη! Καήκαμε!

Εκτιμάται αύξηση των κουνουπιών λόγω των πολλών βροχοπτώσεων του χειμώνα.

Σε πλήρη ανάπτυξη βρίσκεται το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, που ξεκίνησε στις αρχές του μήνα και πλέον υλοποιείται με επίγειους και εναέριους ψεκασμούς σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες.

Η φετινή χρονιά αναμένεται δύσκολη για τις αρμόδιες υπηρεσίες και τα συνεργεία που διενεργούν τους ψεκασμούς, αλλά κυρίως για τους ίδιους τους πολίτες, αφού οι εκτεταμένες βροχοπτώσεις των χειμερινών μηνών αναμένεται να φέρουν…. «βροχή» κουνουπιών. Ήδη σε παραθαλάσσιες περιοχές τα πρώτα… κουνούπια έκαναν κατά σμήνη την εμφάνισή τους στα χωριά της Ξάνθης, ενώ και σε σπίτια κοντά σε δασικές περιοχές και πάρκα έχουν «τσιμπήσει» οι πρώτοι επισκέπτες.

Οι επίγειοι ψεκασμοί ξεκίνησαν από τις αρχές του μήνα, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα, βοηθούντος του καιρού, πραγματοποιήθηκαν και οι πρώτοι εναέριοι ψεκασμοί.  Η περιοχή εξυπηρετείται από αέρος από το ελικόπτερο που βρίσκεται στην Καβάλα και καλύπτει τις ΠΕ Καβάλας, Ξάνθης και Δράμας.

Ωστόσο, το βάρος της καταπολέμησης των κουνουπιών, αλλά και η αγωνία επικεντρώνεται στον Έβρο, όπου πέρα από τα 100.000 στρέμματα ορυζώνων που εντάσσονται στο πρόγραμμα ψεκασμών, προστίθενται φέτος τα 95.000 στρέμματα πλημμυρισμένων εδαφών, που αποτελούν πρόσφορο έδαφος… κινητικότητας για τα κουνούπια. Ήδη στην περιοχή δραστηριοποιούνται οκτώ συνεργεία και δύο ελικόπτερα, ωστόσο δεν είναι ακόμη δυνατό να αξιολογηθεί πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et