Pyatt: Yunan-Amerikan dostluğu hiç bu kadar güçlü olmamıştı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Pyatt: Yunan-Amerikan dostluğu hiç bu kadar güçlü olmamıştı

Pyatt: Yunan-Amerikan dostluğu hiç bu kadar güçlü olmamıştı

ABD’nin Atina Büyükelçisi Geoffrey Pyatt Amerikan Turizm Acenteleri Birliği’nin etkinliğinde konuştu.

Pyatt konuşmasında “Yunanistan’ın Amerikalılar için güvenli ve misafirperver bir destinasyon olduğu” vurgusunu yaparken “Hepimiz genç yaştan itibaren Yunanistan’ın demokrasinin, batı kültürünün beşiği olduğunu öğreniyoruz. Ancak son bir buçuk yılda bu güzel ülkede yaptığı seyahatlerden sizi temin ederim ki hâlâ Amerikalı ziyaretçilerin keşfetmediği onlarca dünya kültür mirası eserleri bulunuyor” dedi ve ekledi:

“Bana göre Yunanistan’ın en iyi parçası bu ülkenin turistlere sunduğu deniz, dağ, insan, yemek ve kültür kombinasyonları”.

ABD Büyükelçisi olarak Yunanistan’da çok yönlü hedeflerinin olduğunu dile getiren Pyatt “En başta da Amerika’daki seyahat hizmetleri sunan şirketlerin yatırım ve ihracatlarını arttırmak, ABD’den gelen ziyaretçi ve turist sayısını arttırmak geliyor. Amerikalılara Yunanistan’ın çok güvenli ve misafirperver bir destinasyon olduğunu açıkça belirtmek isterim” şeklinde konuştu.

Turizmin önemine de dikkat çeken Amerikalı Büyükelçi “Söylemekten gurur duyduğum bir şey daha var: Yunanistan ile ABD arasındaki dostluk daha önce hiç bu kadar kuvvetli olmamıştı. İkili ilişkilerimizde çok özel bir ana ulaşmış bulunuyoruz. Her iki tarafta da hükümetlerimiz bu dinamizmin artması için söz verdi” dedi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et