Πάιατ: Η φιλία μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ δεν υπήρξε ποτέ ισχυρότερη - Azınlıkça
Ειδήσεις

Πάιατ: Η φιλία μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ δεν υπήρξε ποτέ ισχυρότερη

Πάιατ: Η φιλία μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ δεν υπήρξε ποτέ ισχυρότερη

Ο Αμερικανός πρέσβης μίλησε στην έναρξη των εργασιών του συνεδρίου της Ένωσης Αμερικανών Τουριστικών Πρακτόρων και τόνισε με έμφαση ότι η Ελλάδα είναι ένας πολύ ασφαλής και φιλόξενος προορισμός για τους Αμερικανούς.

«Όλοι μας μαθαίνουμε από νεαρή ηλικία ότι η Ελλάδα είναι η γενέτειρα της Δημοκρατίας, το λίκνο του δυτικού πολιτισμού, αλλά μπορώ επίσης να επιβεβαιώσω από τα ταξίδια που έχω κάνει σε αυτήν την όμορφη χώρα τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, είτε αναφέρομαι στην αρχαία Δωδώνη είτε στους θησαυρούς της αρχαίας Ολυμπίας, ότι υπάρχουν δεκάδες και δεκάδες εντυπωσιακά αξιοθέατα παγκόσμιας κληρονομιάς που δεν έχουν ανακαλύψει ακόμη οι Αμερικανοί ταξιδιώτες».

«Όμως το καλύτερο κομμάτι της Ελλάδας, κατά τη γνώμη μου, είναι οι εξαιρετικοί συνδυασμοί που αυτή η χώρα προσφέρει— η θάλασσα, τα βουνά, οι άνθρωποι, το φαγητό και ο πολιτισμός— προσφέρουν στους τουρίστες μιας απίστευτη ποικιλία εμπειριών μιας ζωής».

«Ως Αμερικανός πρέσβης, οι στόχοι μου εδώ είναι πολύπλευροι. Πρώτον και κύριον, την αύξηση των επενδύσεων και των εξαγωγών από τις εταιρείες παροχής ταξιδιωτικών υπηρεσιών της Αμερικής. Η αύξηση του αριθμού των επισκεπτών και του τουρισμού από τις ΗΠΑ. Να καταστήσω σαφές στους συμπατριώτες μου, τους Αμερικανούς, ότι η Ελλάδα είναι ένας πολύ ασφαλής και φιλόξενος προορισμός».

«Αλλά είμαι επίσης υπερήφανος που το λέω ότι η φιλία μεταξύ της Ελλάδας και των ΗΠΑ δεν υπήρξε ποτέ ισχυρότερη. Έχουμε φθάσει σε μια πολύ ειδική χρονική στιγμή στις διμερείς μας σχέσεις. Και στις δύο πλευρές οι κυβερνήσεις μας έχουν δεσμευτεί στην οικοδόμηση αυτής της δυναμικής», ανέφερε ο Τζ Πάιατ στην ομιλία του.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.