Gümülcine Müftüsü Hafız Cemali Meço: Bir erkeğin kadına vurması doğru değildir! - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine Müftüsü Hafız Cemali Meço: Bir erkeğin kadına vurması doğru değildir!

Gümülcine Müftüsü Hafız Cemali Meço: Bir erkeğin kadına vurması doğru değildir!

Gümülcine’de (Komotini) Şiddet Mağduru Kadınlar Misafirhanesinin faaliyete geçişinin dördüncü yılı vesilesiyle düzenlenen etkinliği izleyenler arasında Gümülcine Müftüsü Hafız Cemali Meço da vardı.

Etkinlikte bir konuşma yapan Müftü Hafız Cemali Meço, üç dakikalık kısa fakat özlü bir selamlama konuşması gerçekleştirdi.

“İnsanlık ve kardeşlikten” bahsederek konuşmasına başlayan Müftü Meço “bütün din adamlarının inananlara bu mesajı vermesi gerektiğini” belirtti.

“İnsan, değerini bilmesi için Sokrates’in de dediği gibi önce kendisini bilmeli” ifadelerini kullanan Hafız Cemali Meço konuşmasının bir başka bölümünde kadınları “kutsal” ve “ışık” olarak tanımlarken “kadınsız bir hayat karanlık bir hayattır” dedi ve kadınlara el kaldıranlara şiddetle karşı çıkarak “Kadına el kaldıran nasıl bir akla, bir inanca ve sevgiye sahiptir? Bir erkeğin kadınına vurması doğru değildir, ayıptır” ifadesini kullandı. Müftü ayrıca günlük yaşantımızda gerçek kardeşliğin bize güç vermesi ve toplumun her türlü şiddet vakalarının ortadan kalkmasını sağlayacak bir yöntem bulması çağrısında bulundu.

33 yıldır İslam Aile Hukuku meselelerine bakan biri olarak kendi tecrübelerini paylaşan Müftü Meço “Aile içi şiddete dayanan birçok dava gördüm. 33 yılın ardından diplomasız bir antropolog oldum” dedi.

Son olarak konuşmasında uyuşturucu sorununa da değinen Müftü “Gizli bir düşmanımız var. Gizli düşman olduğu için onu sınırlarımızı koruyan orduyla durduramıyoruz. Gizli düşmanımız uyuşturucudur. Bu zehri kullananları uyuşturucudan kurtaracak bir yöntem bulmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et