Μουφτής Κομοτηνής Τζεμαλή Μέτσο : Είναι ντροπή άντρας να χτυπάει την γυναίκα - Azınlıkça
Ειδήσεις

Μουφτής Κομοτηνής Τζεμαλή Μέτσο : Είναι ντροπή άντρας να χτυπάει την γυναίκα

Μουφτής Κομοτηνής Τζεμαλή Μέτσο : Είναι ντροπή άντρας να χτυπάει την γυναίκα

Την εκδήλωση για τα τέσσερα χρόνια λειτουργίας του Ξενώνα Κακοποιημένων Γυναικών παρακολούθησε μεταξύ άλλων και ο μουφτής Κομοτηνής Μέτσο Τζεμαλή.

Κληθείς να κάνει έναν εισαγωγικό χαιρετισμό ανέβηκε στο βήμα και μίλησε περί των τριών λεπτών, με την ομιλία του να είναι σύντομη χρονικά αλλά αρκετά ουσιαστική.

Με τις λέξεις “ανθρωπιά και αδελφοσύνη” ξεκίνησε την τοποθέτησή του, για να προσθέσει ότι όλοι οι θρησκευτικοί πρέπει να περνούν αυτά τα μηνύματα στους πιστούς.

Κάλεσε πρώτα όλους μας να κάνουμε μία ενδοσκόπηση ώστε να δούμε από πού πηγάζουν οι βίαιες εξάρσεις: “Ο άνθρωπος για να ξέρει την αξία του πρέπει πρώτα να ξέρει τον εαυτό του, όπως είπε και ο Σωκράτης πρέπει να έχουμε το γνώθι σαυτόν”.

Χαρακτήρισε σε άλλο σημείο την γυναίκα ως “ιερή” και ως “φως” αναδεικνύοντας ότι χωρίς την γυναίκα “η ζωή είναι μία ζωή στο σκοτάδι”. Στάθηκε και σε όσους χτυπούν τις γυναίκες, διερωτώμενος: “Τί μυαλό και τί πίστη και τί αγάπη έχει όποιος σηκώνει χέρι προς τη γυναίκα του; Δεν είναι σωστό ένας άντρας να χτυπάει την γυναίκα του, είναι ντροπή”. Γι’ αυτό κάλεσε όλους μας να πορευόμαστε προτάσσοντας την πραγματική αδελφοσύνη ως κινητήριο δύναμη στις πράξεις και στην καθημερινότητά μας και τόνισε ότι η κοινωνία πρέπει να βρει έναν τρόπο ώστε τα πάσης φύσεως βίαια φαινόμενα να εξαλειφθούν.

Μίλησε και για όσα έχει κληθεί ο ίδιος να αντιμετωπίσει στην ζωή του, ως δικαστής οικογενειακών διαφορών εδώ και τριαντατρία χρόνια. Έχει δει διαφορές που σχετίζονται και με την ενδοοικογενειακή βία, όπως είπε και σημείωσε στο ότι “μετά από τριαντατρία χρόνια έχω βγει …ανθρωπολόγος χωρίς πτυχίο”.

Καταληκτικά, “άπλωσε” την ομιλία του και σε άλλο ακόμη σοβαρό ζήτημα, τα ναρκωτικά: “Έχουμε έναν μυστικό εχθρό. Αυτός είναι μυστικός γι’ αυτό δεν μπορούμε να τον σταματήσουμε με τον στρατό μας που φυλάει τα σύνορα. Ο μυστικός εχθρός μας είναι τα ναρκωτικά. Εδώ χρειάζεται να βρούμε έναν τρόπο ώστε να γλυτώσουμε αυτούς που χρησιμοποιούν αυτό το δηλητήριο”.  – Χρόνος

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et