ANEL’den tutuklu Yunan askerleri ile takas sözleri hakkında açıklama - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

ANEL’den tutuklu Yunan askerleri ile takas sözleri hakkında açıklama

ANEL’den tutuklu Yunan askerleri ile takas sözleri hakkında açıklama

ANEL Partisi Genel Başkan Yardımcısı Panayotis Sguridis partisinin milletvekili Kostas Katsikis’in beyanatlarıyla ilgili açıklamada bulundu.

Sguridis, “Türkiye’de tutuklu 2 Yunan askerinin Yunanistan’daki 8 Türk askeriyle takas edilmesi ihtimaliyle ilgili Katsikis’in açıklamalarının kişisel görüş teşkil ettiğini” belirtti.

“Bunun ANEL Partisi Genel Başkanının görüşü olmadığını düşünüyorum” diyen Sguridis “Herkesin kendi görüşü olabilir ancak izlenilecek çizgi Panos Kammenos tarafından belirlenir” dedi.

ANEL Genel Başkanı ve Yunanistan Milli Savunma Bakanı Panos Kammenos da gazeteci Papadakis’e yaptığı açıklamalarda “Rehinler konusunu Başbakan ile anlaşma içerisinde kendisinin idare ettiğini” ifade etmişti.

Edirne’de tutuklu bulunan iki Yunan askeriyle ilgili olarak ise ANEL Genel Başkan Yardımcısı Sguridis “Hukuki rehinliğe götüren özel bir rehinlik söz konusu. Komşularımız sürekli olarak ister inceledikleri cep telefonları aracılığıyla olsun ister veriler aracılığıyla olsun iki Yunan askerinin sözde sadece devriye gezmediklerini keşfedecekler. Bu temele dayanarak konunun hükümeti bağlayan değil ‘bağımsız’ Türk adaletini ilgilendiren bir konu olduğunu kanıtlamak istiyorlar” ifadelerini kullandı.

Azınlıkça’nın aktardığına göre ANEL Partisi Siyasi Konsey üyesi Hrisa Outsi ise ANEL milletvekili Katsikis’in beyanlarıyla ilgili olarak kişisel sosyal medya hesabından bir mesaj paylaştı. Outsi mesajında “ANEL milletvekili Sayın Katsikis düşüncelerini dile getirdiğinde sadece KENDİSİNİ ifade etmektedir. ANEL’in siyasî tezleri kendisiyle gurur duyduğumuz ANEL Partisi Genel Başkanı Panos Kammenos tarafından dile getirilmektedir” ifadelerine yer verdi. 

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et