Eğitim Bakanı Gavroğlu Rektör Karabinis’i yeniden açığa aldı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Eğitim Bakanı Gavroğlu Rektör Karabinis’i yeniden açığa aldı

Eğitim Bakanı Gavroğlu Rektör Karabinis’i yeniden açığa aldı

Danıştay’ın Trakya Dimokritos Üniversitesi Rektörü Athanasios Karabinis ile ilgili verdiği karardan sonra Yunanistan Eğitim Bakanı Kostas Gavroğlu yeni bir karar yayınladı.

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz günlerde Danıştay’ın kararının açıklanması sonrası Karabinis yaptığı açıklamada “Eğitim Bakanının kararının iptal edilmesi yönünde yaptığım başvuru Danıştay tarafından kabul edildi ve görevimin başına geri dönüyorum” demişti.

Bakan Kostas Gavroğlu imzalı Eğitim, Araştırma ve Dinişleri Bakanlığının yeni kararında ise rektör Karabinis’in yeniden açığa alındığı bildirildi. Yapılan açıklamada “Danıştay kararı sonrası Eğitim, Araştırma ve Dinişleri Bakanı Kostas Gavroğlu Trakya Dimokritos Üniversitesi Rektörü Prof. Athanasios Karabinis’in idari yetkilerinden açığa alınması için yeni bir karar yayınlayacaktır” denildi.

Kısa açıklamada “Ülkenin en büyük sınır üniversitesinde akademisyenliğin akademikliğin temin edilmesi devletin temel görevlerindendir” denildi.

Bu açıklama öncesinde ise Trakya Dimokritos Üniversitesi Senatosu da bir açıklama yayınlamış, Karabinis ile ilgili yayınlanan Danıştay kararını selamlamıştı.

Her iki açıklamanın Yunanca tam metinleri BURADA!

İLGİLİ HABER

Karabinis Eğitim Bakanının kendisiyle ilgili yeni kararı hakkında ne dedi?

Danıştay karar verdi: Karabinis, Trakya Dimokritos Üniversitesi Rektörlüğü görevine geri döndü

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et