Ο Γαβρόγλου θέτει τον Καραμπίνη σε αποχή - Azınlıkça
Ειδήσεις

Ο Γαβρόγλου θέτει τον Καραμπίνη σε αποχή

Ο Γαβρόγλου θέτει τον Καραμπίνη σε αποχή

Στα άκρα συνεχίζεται η αντιπαράθεση Κυβέρνησης-Καραμπίνη μετα την απόφαση του ΣτΕ.

Σε αποχή από τα διοικητικά του καθήκοντα ο Πρύτανης του ΔΠΘ, καθηγητής Αθ. Καραμπίνης με νέα απόφαση του Υπουργού Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ενημερώθηκε για την απόφαση του  Συμβουλίου της Επικρατείας που αφορά στην αίτηση ακυρώσεως που είχε καταθέσει ο καθηγητής Αθανάσιος Καραμπίνης.

Ακολουθώντας την απόφαση του ΣτΕ, ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου θα προχωρήσει σε εκ νέου έκδοση απόφασης, προκειμένου να τεθεί σε αποχή από τα διοικητικά του καθήκοντα ο Πρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, καθηγητής Αθ. Καραμπίνης.

Η διασφάλιση της ακαδημαϊκότητας στο μεγαλύτερο συνοριακό Πανεπιστήμιο της χώρας αποτελεί βασική μέριμνα της Πολιτείας.

Αιφνιδίασε τη σύγκλητο

Λίγη ώρα νωρίτερα η σύγκλητος με ψήφισμά της χαιρέτιζε την επάνοδο Καραμπίνη στα καθήκοντά του:

Η Σύγκλητος του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης χαιρετίζει την απόφαση του Γ’ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία ακυρώθηκε η απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων η οποία είχε θέσει τον εκλεγμένο Πρύτανη Καθηγητή κ. Αθανάσιο Καραμπίνη σε αποχή από την άσκηση των καθηκόντων του.

Παράλληλα, αισθάνεται πλήρως δικαιωμένη για την εμπιστοσύνη που επέδειξε στην ελληνική δικαιοσύνη και τους λειτουργούς της, αλλά και διότι η εν λόγω απόφαση του ΣτΕ επιβεβαίωσε απόλυτα την ορθότητα των απόψεων, των ψηφισμάτων και των αποφάσεων της Συγκλήτου σχετικά με το θέμα. Αποτελεί ισχυρή πεποίθηση όλων ότι μετά από τη δικαίωση του Πρύτανη, τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας δεν θα ξαναγίνουν μάρτυρες ανάλογων προσπαθειών και το Πανεπιστήμιο θα αφεθεί απερίσπαστο, προκειμένου να φέρει εις πέρας την αποστολή του, στο πλαίσιο της αυτοδιοίκησης που ορίζουν το Σύνταγμα και οι νόμοι.

Η Σύγκλητος στη σημερινή της συνεδρίαση με ιδιαίτερη ευθύνη έλαβε αποφάσεις για τη λειτουργία του Ιδρύματος και διαμόρφωσε τους άξονες της στρατηγικής για την ισχυροποίηση του Πανεπιστημίου ως κρίσιμου πόλου ανάπτυξης του συνόλου της Περιφέρειας της Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, σε αγαστή συνεργασία με τους θεσμικούς, κοινωνικούς, οικονομικούς και πολιτιστικούς φορείς της Περιφέρειας. Τέλος, εξουσιοδότησε τον Πρύτανη κ. Καραμπίνη, ώστε να προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες προς τους φορείς της Περιφέρειας και της Πολιτείας, προς εξυπηρέτηση του παραπάνω στόχου.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et