Unutmayın! Yunanistan genelinde kreşler 20 Şubat’ta kapalı! - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Unutmayın! Yunanistan genelinde kreşler 20 Şubat’ta kapalı!

Unutmayın! Yunanistan genelinde kreşler 20 Şubat’ta kapalı!

Yunanistan Merkez Belediyeler Birliği (KEDE) yönetim kurulunun kararıyla Yunanistan genelinde kreşler ve çocuk kulüpleri 20 Şubat Salı günü kapalı kalacak.

Hükümetin kreşleri yerel yönetime bırakma kararına ve kreşlerde görev yapan tecrübeli personelin mesleki haklarının itibarsızlaştırılmasına tepki amacıyla bu kararını alındığı kaydedildi.

Seçilmişlerin bu karara uymaması durumunda ise azınlıkça’nın aktardığına göre Yunanistan Yerel Yönetim Çalışanları Federasyonu kreş çalışanlarının işini kolaylaştırmak için 20 Şubat gününü grev ilan etti.

Yunanistan Yerel Yönetim Çalışanları Federasyonu, Eğitim Bakanlığının çocukların 4 yaşından itibaren zorunlu anaokulu eğitimine tabi tutulması kararına tepki gösterirken, bu kararını kreşlerin itibarsızlaştırılmasına ve dolayısıyla kapatılmasına yol açacağını ve bunun sonucunda da binlerce çalışanın işsiz kalacağını vurguluyor.

Gümülcine’de de Rodop İli Belediye Çalışanları Derneği Salı günü saat 10.00’da Gümülcine Belediyesinde bir basın toplantısı düzenleyecek. 

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et