Μη ξεχάσετε! Κλειστοί θα παραμείνουν οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί στις 20 Φεβρουαρίου - Azınlıkça
Ειδήσεις

Μη ξεχάσετε! Κλειστοί θα παραμείνουν οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί στις 20 Φεβρουαρίου

Κλειστοί οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί στις 20 Φεβρουαρίου

Με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της Κ.Ε.Δ.Ε. και σε συνεργασία με την Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018 οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί όλης της χώρας θα παραμείνουν κλειστοί.

Οι παιδικοί σταθμοί θα παραμείνουν κλειστοί ως πρώτο βήμα αντίδρασης στην υποβάθμιση των Παιδικών Σταθμών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά και των επαγγελματικών δικαιωμάτων του έμπειρου παιδαγωγικού προσωπικού που εργάζονται σε αυτούς.

Σε ελάχιστους Δήμους της χώρας εμφανίζεται το φαινόμενο αιρετοί να μην πειθαρχούν στην απόφαση της Κ.Ε.Δ.Ε.
Σε αυτές τις περιπτώσεις που οι αιρετοί λαμβάνουν απόφαση να μην κλείσουν τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. προκηρύσσει 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση για όλους τους εργαζόμενους των Παιδικών Σταθμών, για την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018 διευκολύνοντας έτσι τους εργαζομένους να συμμετάσχουν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί με απόφαση της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. την ίδια ημέρα και ώρα 10.00 το πρωί έξω από το υπουργείο Εσωτερικών (Σταδίου 27-Αθήνα) .

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ αντιδρά στην απόφαση της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας να περάσει νομοθετική διάταξη με την οποία θα εντάσσονται τα παιδιά ηλικίας από τεσσάρων ετών και πάνω στην υποχρεωτική εκπαίδευση, κάτι που οδηγεί τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς στην απαξίωση και στο κλείσιμο, τους εργαζόμενους στην ανεργία και χιλιάδες γονείς σε αδιέξοδο και απελπισία.

ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ  ΡΟΔΟΠΗΣ

Στο πλαίσιο των δράσεων για την ενημέρωση των δημοτών, ειδικότερα των γονιών που στέλνουν τα παιδιά τους στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς, σχετικά με την απόφαση της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας να περάσει νομοθετική διάταξη με την οποία θα εντάσσονται τα παιδιά ηλικίας από τεσσάρων ετών και πάνω στην υποχρεωτική εκπαίδευση, το διοικητικό συμβούλιο του ενιαίου συλλόγου δημοτικών υπαλλήλων Ροδόπης μαζί με εκπροσώπους των εργαζομένων θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου και ώρα 10.00 στον χώρο του Δημαρχείου Κομοτηνής.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et