Mustafçova Belediye Başkanı yarın için okulları tatil etmedi - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Mustafçova Belediye Başkanı yarın için okulları tatil etmedi

Mustafçova Belediye Başkanı yarın için okulları tatil etmedi

İskeçe (Xanthi) ilinde yarın sadece Mustafçova (Miki) Belediyesindeki okulların tatil edilmemesini protesto eden bir grup öğrenci belediye binası önünde toplandı.

Karnaval şenlikleri nedeniyle İskeçe iline bağlı İskeçe Belediyesi , Bulustra (Avdira) Belediyesi ve İnhanlı (Topiros) Belediyesindeki okullar her yıl olduğu gibi bu yıl da karnaval şenlikleri çerçevesinde 16 Şubat 2018 Cuma günü tatil edildi.

Ancak Mustafçova Belediye Başkanı, belediye sınırları içerisindeki okulların Cuma günü açık kalmasına karar verince, bu durum bazı öğrencilerin tepkisine neden oldu ve öğrenciler sembolik olarak belediye binasındaki ofislerin girişlerini kapattı.

Mustafçova Belediye Başkanı yarın için okulları tatil etmedi

1980’li yıllardan 2014 yılına kadar, öğrencilerin karnaval şenliklerine katılmalarını kolaylaştırmak amacıyla okulların tatil edilme kararını Valiler ve İskeçe İlinden Sorumlu Eyalet Başkan Yardımcıları alıyordu.

2015-2016 yılında ise ilgili karar dönemin Eyalet Başkanı tarafından imzalanmıştı. Geçen yıl İskeçe Eyalet Başkan Yardımcısı Kostas Zagnaferis kararı imzalamayacağını ve ilgili kararın belediyeler tarafından alınması gerektiğini dile getirmişti. Böylece geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Mustafçova Belediyesi haricinde İskeçe ilindeki diğer üç belediye karnaval şenlikleri için Cuma günü okulları tatil etme kararı aldı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et