Dava görüşüldü! Gümülcineli veterinere ağır ceza! - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dava görüşüldü! Gümülcineli veterinere ağır ceza!

Dava görüşüldü! Gümülcineli veterinere ağır ceza!

Gümülcine (Komotini) Veterinerlik Laboratuarında görev yapan ve hayvan besicilerini sözde marazla dolandırmakla suçlanan veterinerin davası görüşüldü.

Dava 2016 yılına dayanıyor

2016 Eylül ayında basına yansıyan olaya göre İskeçeli 41 yaşındaki bir veteriner iki çiftlikteki hayvanlardan aldığı kan örnekleri sonrası hayvan sahiplerine hayvanlarda brüselloz hastalığı şüphesi olduğunu söylemiş ve hayvanlarının karantinaya alınmaması için Gümülcine’deki 47 yaşındaki meslektaşına yönlendirmişti. 

Gümülcineli veteriner de sırasıyla hayvan sahiplerinden görev yaptığı devlet laboratuarında para karşılığında gayrı resmi laboratuar testi yapmak için kendisine yeni kan numunesi gönderilmesini istedi.

Akabinde ise periyodik test veya hayvanlarda yeniden brüselloz riskinin ortaya çıktığı bahanesiyle bu testlerin tekrarlanmasını talep eden veterinerin her defasında hayvan sahiplerinden para koparttığı belirlendi.

Bu durumdan şüphelenen hayvan sahipleri hayvanlarından alınan numuneleri bir kez de özel laboratuara götürmeyi düşündü. Özel laboratuarda yapılan testler sonrası ise bahse konu çiftliklerdeki hiçbir hayvanda brüselloz şüphesi olmadığı ortaya çıktı! Polisin gerçekleştirdiği operasyon çerçevesinde veterinerlerden biri önceden işaretlenmiş 800 euro parayı yaptığı testler için ücret olarak aldığı gerekçesiyle tutuklandı ve savcılığa sevk edildi. Azınlıkça’nın aktardığına göre hazırlanan iddianamede ise her iki veterinere de yer verilmişti.

İskeçeli beraat etti, Gümülcineliye ağır ceza

Gümülcine Adliyesinde görüşülen dava sonrası İskeçeli veterinerin beraat ettiği, kendisine yöneltilen suçlamalardan aklandığı ve görevine devam ettiği bildirildi.

Aynı durum Gümülcineli veteriner için söz konusu değil. Tarım Bakanlığına bağlı olarak Gümülcine Veterinerlik Laboratuarında görev yapan veteriner 9 yıl ceza ve 10.000 euro para cezası aldı. Görevinden de uzaklaştırıldığı öğrenilen veterinere ayrıca yurtdışına çıkış yasağı getirildi.

İLGİLİ HABERLER

Gümülcine’de iki veteriner sahtekârlıktan tutuklandı

Tutuklanan veteriner hakkında açıklama

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et