Kalkanca Azınlık İlkokulunda gerginlik yaşandı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Kalkanca Azınlık İlkokulunda gerginlik yaşandı

Kalkanca Azınlık İlkokulunda gerginlik yaşandı

Gümülcine’ye (Komotini) bağlı Kalkanca (İfestos) Azınlık İlkokulunda iki öğrenci arasında yaşanan tartışma, ailelerin müdahil olmasıyla büyüdü ve öğretmenler polis çağırmak zorunda kaldı.

Yerel Hronos gazetesinin aktardığı olay 8 Şubat Perşembe günü Kalkanca İlkokulunda dördüncü sınıfta okuyan bir kız öğrenci ile altıncı sınıfta okuyan bir diğer kız öğrenci arasında yaşanan kavgayla başladı.

İki öğrenci arasındaki kavga öğretmenlerin gözü önünde yaşanırken, öğretmenlerin anında öğrencilerin tartışmasına müdahale ettiği öğrenildi. Ancak daha sonrasında okula kavga eden çocukların aileleri gelince, gerginlik tırmandı ve okul yönetimi polis çağırmak zorunda kaldı. Gün sonunda kimse kimseden şikayetçi olmadı.

Rodop İlköğretim Müdürü Marinos Konstantinidis kavga eden çocukların okula sorunsuz bir şekilde devam edebilmeleri için ailelerinden sakinleşmelerini istedi. Ancak Hronos gazetesine konuşan ilkokul altıncı sınıf öğrencisi kızın annesi kızını ve okulda eğitim gören diğer iki çocuğunu göndermek istemiyor, çocuklarına zarar gelmesinden korkuyor.

Teneffüslerde bu okulda her zaman iki öğretmen avluda oynayan çocukların gözetiminden sorumlu oluyor. Yaşanan olay sonrası İlköğretim Müdürü başta kavga eden iki öğrenci olmak üzere teneffüslerde gözetimin daha da artmasını talep etti. Konstantinidis ayrıca yetişkinlerin öğretmenlere küfretmesini kınarken, polisin bu nedenle okula gelmek zorunda kaldığını ifade ederek “Bu okulun ve her okulun görevi çocukların ruhsal dengesini sağlamak ve olabildiğince çocukları tatsız olaylardan korumaktır” dedi. Rodop İlköğretim Müdürü yaşanan olaylarla ilgili olarak tutanak tutulmasını talep etti ve tatsız olayların bir daha tekrarlanması durumunda polise şikayetçi olunacağını belirtti.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et