Ενταση στο μειονοτικό δημοτικό σχολείο Ηφαίστου - Azınlıkça
Ειδήσεις

Ενταση στο μειονοτικό δημοτικό σχολείο Ηφαίστου

Ενταση στο μειονοτικό δημοτικό σχολείο Ηφαίστου

Ένας καβγάς μεταξύ δύο μαθητριών στο μειονοτικό δημοτικό σχολείο Ηφαίστου έφερε στην επιφάνεια τα σοβαρά προβλήματα που ενσκήπτουν στη λειτουργία του σχολείου όταν σε αυτήν παρεμβαίνουν γονείς και συγγενείς των μικρών μαθητών.

Τη συνδρομή της αστυνομίας ζήτησαν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου το μεσημέρι της Πέμπτης 8 Φεβρουαρίου όταν σε αυτό βρέθηκαν ενήλικοι, γονείς και συγγενείς μαθητριών που προηγουμένως τα οποία είχαν εμπλακεί μεταξύ τους. Μία μαθήτρια της τετάρτης τάξης και μία μαθήτρια της έκτης τάξης μάλωσαν, με το περιστατικό να λαμβάνει χώρα ενώπιων εκπαιδευτικών που μπήκαν στη μέση για να χωρίσουν τα παιδιά.

Το συμβάν επιβεβαίωσε ο προϊστάμενος της Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης Μαρίνος Κωνσταντινίδης με τον οποίον συνομίλησε ο “Χ”. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά στο συγκεκριμένο σχολείο υπάρχουν καθημερινά δύο εκπαιδευτικοί που επιτηρούν τους μαθητές την ώρα των διαλειμμάτων στην αυλή. Στον καβγά μεταξύ των δύο μαθητριών παρόντες εκτός από τους δύο επιτηρούντες, ήταν και άλλοι δύο εκπαιδευτικοί που αμέσως επενέβησαν. Όταν στην συνέχεια ενήλικα μέλη των δύο οικογενειών βρέθηκαν αντιμέτωπα μέσα στον χώρο του σχολείου τα πράγματα εκτραχύνθηκαν και οι δάσκαλοι ζήτησαν τη συνδρομή της αστυνομίας. Εν τέλει δεν έγιναν μηνύσεις, όμως το κακό είχε ήδη γίνει στην ίδια τη λειτουργία του σχολείου και στο έργο που προσπαθούν να παράξουν οι εκπαιδευτικοί προς όφελος των μικρών μαθητών.

Ο κος Κωνσταντινίδης συνομίλησε με τους γονείς ζητώντας τους να ηρεμήσουν, ώστε τα παιδιά τους να μπορέσουν να συνεχίσουν απρόσκοπτα την φοίτησή τους στο σχολείο. Όμως η μία εκ των εμπλεκομένων η Νεντιμέ Χουσνί μητέρα της 12χρονης Νταϊπέ αρνείται να στείλει την κόρη της σχολείο, όπως και άλλα δύο παιδιά της που φοιτούν σε μικρότερες τάξεις του δημοτικού σχολείου Ηφαίστου, φοβούμενη, όπως κατήγγειλε στον “Χ” για τη σωματική τους ακεραιότητα.

Μετά το συμβάν ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης έδωσε εντολή στους εκπαιδευτικούς του σχολείου να αυξήσουν την επιτήρηση και ιδιαίτερα στα παιδιά που ενεπλάκησαν στον καβγά. Παράλληλα κατέκρινε την κακή στάση των ενηλίκων που έβρισαν τους δασκάλους χυδαία και γι’ αυτό κρίθηκε αναγκαία η παρουσία της αστυνομίας. “Πολλές φορές σε αυτό το σχολείο δεν υπάρχουν όρια από τους γονείς”, είναι το σχόλιο που καταθέτει ο κος Κωνσταντινίδης θέλοντας να αναδείξει την προβληματική της κατάστασης.

Την ίδια στιγμή τόνισε ότι “χρέος του σχολείου και κάθε σχολείου είναι η ψυχική ισορροπία των παιδιών και όσο γίνεται η διαφύλαξή τους από ατυχήματα”. 

Ο προϊστάμενος συνέστησε στους εκπαιδευτικούς να συντάξουν ένα πρακτικό συλλόγου διδασκόντων για την καταγραφή του γεγονότος, ενώ επισημάνθηκε ότι εφόσον επαναληφθεί παρόμοιο συμβάν δεν αποκλείεται να γίνουν μηνύσεις.

Πηγή: Χρόνος

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.