Venizelu’daki meşhur iki cafenin kaldırıma taşan bölümleri söküldü - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Venizelu’daki meşhur iki cafenin kaldırıma taşan bölümleri söküldü

Venizelu’daki meşhur iki cafenin kaldırıma taşan bölümleri söküldü

Gümülcine’nin (Komotini) Venizelu caddesi üzerindeki iki kafeterya, camekanla kaldırım üzerine oluşturdukları ek alanı kaldırdı.

Bilindiği üzere son yıllarda gerek Venizelu caddesi gerekse de şehir meydanında bulunan bazı kafeteryalar, kaldırım üzerinde bulunan alanları da camekanla sararak kullanıyordu. Kamusal alan sayılan kaldırımların bu şekilde kullanılmasına piyasayı canlandırdığı gerekçesiyle destek verenlerin olduğu gibi kaldırım ve şehir meydanlarının serbestçe kullanılması hakkını ihlal ettiği için karşı çıkanlar da bulunuyordu.

Ancak geçen yıl yaz aylarında kamusal alanların kullanımıyla ilgili yürürlüğe sokulan yeni mevzuat Gümülcine’deki birçok kafeterya ve lokantayı da bu yeni duruma uyum sağlamak zorunda bırakıyor. Zira yeni mevzuata göre kullanımı için izin aldıkları kamusal alandan daha fazla alan kullananların, bu ihlali ikinci kez yaptıkları tespit edildiğinde işletme 6 aylığına kapatılabiliyor! Ancak hangi yapıların kafeterya veya lokantalara ek yapı sayıldığı, hangilerine izin verildiği ve hangilerinin yasaklandığıyla ilgili olarak ise yasanın yoruma açık olduğu belirtiliyor.

Gümülcine’de kamusal alanlara masa ve sandalye yerleştiren ve kış aylarında bu alanları kapatan işletmeler ise önce bunun için gerekli izni almışlardı. Kullanacakları kamusal alan ise yere çizilen sarı çizgiyle belirleniyordu. Bu belirlenen alanın çoğu kez ihlal edilmesi, işletme sahiplerinin birçok kez başını ağrıtmıştı çünkü para cezasına çarptırılmışlardı.

Cuma günü Venizelu caddesi üzerinde bulunan iki kafeteryanın cadde üzerinde kullandıkları ve camekanla sarmaladıkları alanları boşalttığı görüldü. İlerleyen günlerde diğer kafeteryaların da benzer şekilde hareket edip etmeyeceği merak konusu. 

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et