Sel tehlikesi yaşandı! Aşırı yağmurlar sonrası Kalkanca’da yine çay taştı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Sel tehlikesi yaşandı! Aşırı yağmurlar sonrası Kalkanca’da yine çay taştı

Sel tehlikesi yaşandı! Aşırı yağmurlar sorması Kalkanca’da yine çay taştı

Gümülcine’de (Komotini) dün etkili olan yağmurlar Kalkanca (İfestos) Mahallesinde bir kez daha sorunlara yol açtı.

Yağmur sularıyla dolup taşan Kalkanca Çayının taşması sonrası tarlalar sular altında kaldı, ağıl ve evler sel tehlikesi yaşadı. Yolun altından geçen köprü ise tıkandı.

Mahalle sakinlerinin oldukça öfkeli olduğu görülürken, Gümülcine Belediyesi yaşanan soruna müdahale etti. Sivil Koruma Sorumlusu Themis Tzenetidis’in başını çektiği ekip sorunların daha da büyümemesi için gerekli çalışmaları yaptı.

Kalkancalılar ise yetkililerden her şiddetli yağmur yağdığında ciddi sorunlar yaşayan mahalleye el atmasını istiyor. Azınlıkça’ya Kalkanca Mahallesinden dün fotoğrafları gönderen Hüseyin Hüseyin şu mesajı gönderdi:

“Biz bütün olayı problemimizi bütün sene anlattık, belediye olsun, valilik olsun ve son 10 gün evvel SYRIZA milletvekilleriyle yakından görüştüm ve belediye yönetiminde azınlıktan seçilenlerle görüştük ve maalesef bizlere yardımcı olmuyorlar. Sakın seçimlerde aldanıp gelmesinler Kalkanca mahallesine. Bize de yardım etsinler, biz de insanız. Anlamıştırlar ne demek istediğimizi, teşekkürler.”

 

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et