Bir yandan vatandaşlar, diğer yandan yasalar. Gümülcine Belediyesi sokak hayvanları konusunda zor durumda - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Bir yandan vatandaşlar, diğer yandan yasalar. Gümülcine Belediyesi sokak hayvanları konusunda zor durumda

Bir yandan vatandaşlar, diğer yandan yasalar. Gümülcine Belediyesi sokak hayvanları konusunda zor durumda

Gümülcine’deki (Komotini) sahipsiz sokak hayvanları konusunda değinen Çevre ve Altyapıdan Sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Yannis Mourtidis “Spartakos” listesinin köpek saldırılarıyla ilgili yayınladığı verileri değerlendirdi.

“Sorunun yoğun” olduğunu kabul eden Mourtidis “Belediye bir taraftan yasalardan, diğer taraftan ise şehrimizde hakim olan görüntü karşısında haklı olan vatandaşların taleplerinden ‘tokat’ yiyor” diyerek iki arada bir derede kaldıklarını anlattı.

Belediye Başkan Yardımcısı “yasaların vatandaşlardan bir hayvanın saldırgan olduğuna dair şikayet gelmesi sonrası ilgili hayvanı sokaktan toplamak zorunda olduklarını ve gerekli işlemler yapıldıktan sonra bu hayvanın yeniden doğal ortamına adapte edilmesinin öngörüldüğünü” ifade etti.

“Bizim yapmamız gereken köpek sürüsü içindeki en tehlikeli hayvana odaklanmak. Hangi hayvanın saldırgan olduğuna biz karar veremiyoruz. Vatandaşların şikayetleri üzerine harekete geçebiliyoruz” diyen Belediye Başkan Yardımcısı Mourtidis bugün için belediye barınağında yaklaşık 400, hayvan severler derneğinin barınağında da yaklaşık 300 hayvanın bulunduğunu kaydetti.

Sorunla ilgili olarak ise “Bugün için karşı karşıya kaldığımız tabloyu hayvanlar mı yarattı?” eleştirisinde bulunan Mourtidis “Anladığınız üzere biz insanların da sorumluluk payı var. Ben de Belediye Başkan Yardımcısı olarak bu sorunu çözmekle sorumluyum” şeklinde konuştu.

Sokak hayvanlarının sahiplenilmesi önerisinde bulunan Mourtidis “Düşünün şehrimizde sokaklarda bulunan yaklaşık bin köpekten her bir vatandaş evine bir tane alsa, sokakta hiçbir hayvan kalmayacak. Ancak sahiplendiğimiz köpeğe karşı da sorumlu olmalıyız, onu bir meta olarak görmemeliyiz” dedi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et