Από τη μια οι πολίτες από την άλλη οι νόμοι. Σε δύσκολη θέση ο Δήμος Κομοτηνής για τα αδέσποτα - Azınlıkça
Ειδήσεις

Από τη μια οι πολίτες από την άλλη οι νόμοι. Σε δύσκολη θέση ο Δήμος Κομοτηνής για τα αδέσποτα

Από τη μια οι πολίτες από την άλλη οι νόμοι. Σε δύσκολη θέση ο Δήμος Κομοτηνής για τα αδέσποτα

Στη “μέγγενη” του Νόμου από τη μία και των δημοτών από την άλλη, βρίσκεται ο Δήμος Κομοτηνής, αναφορικά με τα αδέσποτα.

Ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Υποδομών και Πολεοδομίας Γιάννης Μουρτίδης κληθείς να σχολιάσει τα επίσημα στοιχεία με τα περιστατικά που απασχόλησαν το τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του Σισμανογλείου και αφορούν σε επιθέσεις σκύλων στην Κομοτηνή και δημοσίευσε χθες η παράταξη πολιτών Σπάρτακος, παραδέχτηκε “είναι έντονο το πρόβλημα” και είπε χαρακτηριστικά “ο Δήμος δέχεται μια “σφαλιάρα” από το Νόμο και μια από τα αιτήματα των δημοτών οι οποίοι έχουν δίκαιο την εικόνα που υπάρχει μέσα στην πόλη μας”.

Την ίδια στιγμή επικαλείται το Νόμο που υποχρεώνει το Δήμο από την στιγμή που θα γίνει η καταγγελία για επιθετικό ζώο να γίνει η περισυλλογή του και η μεταφορά στο Κυνοκομείο, όπου αφού γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, θα ακολουθήσει επανένταξη του ζώου στο φυσικό του περιβάλλον. Όσον αφορά ειδικά για τις ενέργειες των αρμοδίων του Δήμου ο κος Μουρτίδης κάνει γνωστά τα παρακάτω: “Εμείς αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να εστιάσουμε στην αγέλη στο πιο επικίνδυνο ζώο. Δεν είμαστε αρμόδιοι εμείς να κρίνουμε το οποιοδήποτε ζώο αν είναι επιθετικό. Αυτό γίνεται με καταγγελία ή μέσω της γραμμής του δημότη.

Μόλις πάρουμε το αίτημα πηγαίνει το ειδικό συνεργείο από το Κυνοκομείο και βλέπει την αγέλη. Υπάρχουν έμπειρα στελέχη όπως είναι και ο κτηνίατρος. Υπάρχει η πενταμελή επιτροπή στην οποία συμμετέχουνε και εκπρόσωποι από την Φιλοζωική. Καταγράφουμε όλα τα περιστατικά, αξιολογούμε ποια είναι τα επιθετικά και όταν ένα σκυλί κρίνεται επιθετικό, το εντάσσουμε μέσα στον προγραμματισμό, το παρακολουθούμε και μετά από κάποιο εύλογο χρονικό διάστημα θα πρέπει να γίνει η επανένταξή του”.

Όσον αφορά τα αδέσποτα που σήμερα φιλοξενούνται στο Δημοτικό Κυνοκομείο της Κομοτηνής είναι γύρω στα 400 αδέσποτα, ενώ άλλα 300 ζούνε στο καταφύγιο της Φιλοζωικής. 

Προτάσσει ως μέτρο περιορισμού των αδέσποτων τις υιοθεσίες, λέγοντας “φανταστείτε τα χίλια σκυλάκια που έχουμε στην πόλη μας, αν όλοι πάρουμε από ένα δεν θα υπάρχει τίποτα. Αλλά εάν το πάρουμε το ζώο θα πρέπει να είμαστε και εμείς συνεπείς και όχι να το χρησιμοποιήσουμε ως αντικείμενο.

Ο αντιδήμαρχος θέτει προ των ευθυνών τους και τους ίδιους τους πολίτες με το εξής ερώτημα: “Όλη αυτή η εικόνα που βλέπουμε σήμερα δημιουργήθηκε από τα ζώα; Καταλαβαίνεται ότι και εμείς ως άνθρωποι έχουμε την ευθύνη μας και εγώ σαν αντιδήμαρχος έχω την ευθύνη επιπλέον ως αρμόδιος να λύσω αυτό το πρόβλημα”. 

Πηγή: Χρόνος

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et