2017’de Batı Trakya’dan 7.544 göçmen ve mülteci giriş yaptı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

2017’de Batı Trakya’dan 7.544 göçmen ve mülteci giriş yaptı

2017’de Batı Trakya’dan 7.544 göçmen ve mülteci giriş yaptı

Yunanistan’a 2017 yılında Evros ili üzerinden giriş yapan göçmen ve mülteci sayısının 7.544 olduğu ortaya çıktı.

Evros sınırlarında tespit edilen mülteci ve göçmenlerin tutuklanıp karakollara veya mülteci kamplarına gönderilmek yerine zorla ve tehditle Türkiye’ye geri dönmeye zorlandığı yönündeki tanıklıklara Yunanistan Vatandaşı Koruma Bakanlığı cevap verdi.

Yapılan açıklamada “Ülkemiz mülteci ve göçmenleri yasadışı yollarla geri göndermiyor” ifadeleri kullanılırken “Evros ilinden ülkemize 2017 yılında 7.544 mülteci/göçmen giriş yaptı ve her biri göçmen karşılama ve kimlik belirleme merkezlerine sevk edildi. Burada da bunların ekseri çoğunluğu iltica talebinde bulundu” denildi.

Resmi verilere göre Yunanistan’a 2017 yılında deniz yolu aracılığıyla 29.595 göçmen ve mülteci ulaştı. Azınlıkça’daki habere göre en büyük mülteci ve göçmen yükünü çeken Lesvos adasına geçen yıl 12.726 mülteci ulaşırken, bu veriyle kıyaslandığında Evros’taki rakamın da ciddi bir rakam olduğu ortaya çıkıyor.

Ancak mülteci krizi patlak verdiğinden bu yana geçen yıl Yunanistan’a en az mülteci ve göçmenlerin geldiği yıl olarak kayıtlara geçti.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et