İskeçeliler ile Gümülcineliler arasında karnaval gerginliği - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

İskeçeliler ile Gümülcineliler arasında karnaval gerginliği

İskeçeliler ile Gümülcineliler arasında karnaval gerginliği

Gümülcine’de (Komotini) geçen yıl büyük başarıyla düzenlenen karnaval şenliklerinin bu yıl da devam etmesi bazı İskeçelileri rahatsız etmişe benziyor.

İskeçe (Xanthi) Karnavalı Organizasyon Komitesinin toplantısında bu durum ortaya açıktı. Toplantıda, Gümülcine’deki karnaval etkinliklerinin başını çeken ve İskeçe’deki Karnaval geçidine de katılan Trelacademy Derneğinin karnaval etkinliklerinden ihraç edilmesi masaya yatırıldı.

Trelacademy derneği geçen yıl İskeçe, Evros ve Rodop illerinden karnaval dernekleriyle birlikte kom-on-party karnaval şenliği düzenlemiş ve bu eğlence büyük ilgi görmüştü. Bu durum geçen yıl da İskeçeli karnavalcıların tepkisine yol açmıştı.

Bu yıl yapılan toplantıda İskeçe Belediyesi Kültür Merkezi Başkanı Pashalis Liratzis “Gümülcine’deki karnaval geçidine katılan derkenler otomatikman İskeçe karnavalından ihraç edilecek” açıklamasını yaparken “Thamyris” derneğinin başkanı Mihalis Zamparas’ın ise Trealacademy Başkanı Stavros Pappas’a hitaben “Biz olmasaydık siz olmayacaktınız, geçen yıl da aynısını yaptınız bu yıl da” diye ağır ifadeler kullandığı öğrenildi.

Daha sonra Tralacademy grubunun bu yılki İskeçe karnaval geçidinden ihraç edilmesi oylamaya sunuldu ve 17’ye karşı 10 oyla Trelacademy ihraç edilmedi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et