Yannakidis: Sanayi keneviri imalatı için Batı Trakya avantajlı! - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yannakidis: Sanayi keneviri imalatı için Batı Trakya avantajlı!

Yannakidis: Sanayi keneviri imalatı için Batı Trakya avantajlı!

İskeçe (Xanthi) SYRIZA milletvekili Stathis Yannakidis Yunanistan’daki sanayi keneviri yetiştiriciliği hakkında konuştu.

ERT Radyosuna konuşan Yannakidis “Hükümet yol gösterir, yasa yapar ve oradan sonra ilerler. Bu yıl ülke geneli sanayi keneviri ekilip ekilmeyeceğinin sorumlusu hükümet değildir. Bunun toplum tarafından ve yeni yatırım şekilleri, yeni sektörler arayanlar tarafından yapılması gerekir. Şimdiye kadar gelen mesajlar çok olumlu. Bizim iddiamız yetiştiriciliğinden, üretime, imalata ve tüketime kadar bu pazarı nasıl inşa edeceğimizdir” dedi.

Devlet Kimya Laboratuarı’nın şimdilik Yunanistan’da üretilen sanayi kenevirinin iç piyasaya dağıtılmasını bloke ettiğini ve bu gibi sorunları aşmak amacıyla yakın zamanda yasa değişikliklerinin olacağını ifade eden Yannakidis “Sanayi keneviri yeni bir üretimdir ve yeni bir piyasadır. Sanayi kenevirinin hangi alanında faaliyet göstereceğimize karar vermek için epeyce bir araştırma yapılması gerekiyor. Bilimsel araştırmalar sanayi kenevirinin yaklaşık 25 bin uygulamasının olduğunu ortaya koyuyor. Biz de hangilerinin kazanç getirebileceğine ve yerel ekonominin, sanayinin ve tarımsal üretimin ihtiyaçlarını karşılayacağına bakmalıyız” şeklinde konuştu.

Ülkenin ve Batı Trakya bölgesinin sanayi keneviri üretimi açısından avantajlı olduğunu ifade eden İskeçe SYRIZA milletvekili “Su gerektirmeyen bir üretim. İlaç da gerektirmediği için bölgemizdeki göl ve dereleri son yıllarda ortaya çıkan sorunlardan da koruyabiliriz. Bir diğer avantajı ise diğer tarımsal ürünlerle kıyasladığında üretim maliyetinin çok düşük olması” ifadelerini kullandı.

Batı Trakya ve İskeçe bölgesinin de geçmişte kenevir üreticiliğiyle uğraştığını hatırlatan Yannakidis “Bölgenin sanayi keneviri yetiştiriciliğine uygun olduğuna dair işaretler var. Önümüzdeki dönemde bölgedeki gelişme ve yatırımlara hazır olacağız” dedi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et