Γιαννακίδης: Συγκριτικά πλεονεκτήματα έχει η Θράκη στην μεταποίηση βιομηχανικής κάνναβης - Azınlıkça
Ειδήσεις

Γιαννακίδης: Συγκριτικά πλεονεκτήματα έχει η Θράκη στην μεταποίηση βιομηχανικής κάνναβης

Γιαννακίδης: Συγκριτικά πλεονεκτήματα έχει η Θράκη στην μεταποίηση βιομηχανικής κάνναβης

Στην ερώτηση για την καλλιέργεια βιομηχανικής κάνναβης στην Ελλάδα και την ικανοποίηση της κυβέρνησης από την παραγωγή μέχρι σήμερα απάντησε ο βουλευτής Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Γιαννακίδης μιλώντας στην περιφερειακή ραδιοεφημερίδα ΑΜ-Θ της ΕΡΤ.

Ο κ.Γιαννακίδης τόνισε ότι η κυβέρνηση δίνει κατευθυντήριες γραμμές, νομοθετεί και από εκεί και πέρα προχωρά. Δεν είναι η κυβέρνηση υπεύθυνη και αρμόδια για το αν θα σπαρθούν φέτος σε όλη την επικράτεια εκτάσεις με βιομηχανική κάνναβη ή όχι. Αυτό θα πρέπει να γίνει από την κοινωνία και από όλους όσους αναζητούν και νέους τρόπους επενδύσεων, σε νέους τομείς και επιλέγουν να δραστηριοποιηθούν .

Τα μηνύματα που παίρνουμε για την ώρα είναι πολύ θετικά .Αυτή τη στιγμή αυτό που έχουμε στα χέρια μας είναι το θετικό πλαίσιο το οποίο υπάρχει για την βιομηχανική κάνναβη. Επομένως είναι στοίχημα το πώς θα καταφέρουμε να στήσουμε τη συγκεκριμένη αγορά ,από την καλλιέργεια, την παράγωγη στο χωράφι, στη μεταποίηση και εν τελεί στην κατανάλωση .

Ο βουλευτής Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Γιαννακίδης μιλώντας στην περιφερειακή ραδιοεφημερίδα ΑΜ-Θ της ΕΡΤ ,σημείωσε ότι προς το παρόν ,υπάρχουν ζητήματα και αναμένουμε πολύ σύντομα τροπολογίες, οι οποίες θα λύσουν μια σειρά κομβικών ζητημάτων που έχουν ανακύψει ,όπως για παράδειγμα της διάθεσης των προϊόντων που παράγονται στην Ελλάδα στην εσωτερική αγορά και να μην υπάρχει πρόβλημα από το Γενικό Χημείο του Κράτους ,όπου για την ώρα το Γενικό Χημείο μπλοκάρει επί της ουσίας τη διάθεση προϊόντων της βιομηχανικής κάνναβης, προϊόντα τα οποία παράγονται στην Ελλάδα ,όχι αυτά που εισάγονται από το εξωτερικό, εκεί δεν έχουμε πρόβλημα .Άρα ένα σημαντικό ζήτημα είναι να λύσουμε με τροπολογία αυτό το θέμα άμεσα που είναι αναγκαιότητα να επιλυθεί ,καθώς έχει τεθεί πολιτικά και από την αντιπολίτευση το ζήτημα αλλά και από κοινωνικές και από συνεταιριστικές επιχειρήσεις που ασχολούνται με την παραγωγή βιομηχανικής κάνναβης .

Ο κ .Γιαννακίδης σημείωσε ότι η Βιομηχανική καλλιέργεια κάνναβης είναι μια νέα καλλιέργεια συνολικά για μια νέα αγορά. Απαιτείται και αρκετή έρευνα προς ποια από όλες τις κατευθύνσεις της Βιομηχανικής κάνναβης θα επιλέξουμε να δραστηριοποιηθούμε. Η βιομηχανική κάνναβη συμφώνα με επιστημονικές έρευνες έχει περίπου 25 χιλιάδες εφαρμογές .Άρα πρέπει να δούμε ποιες είναι πιο κερδοφόρες και αυτές που ανταποκρίνονται στις αναγκαιότητες της τοπικής οικονομίας, της βιομηχανίας και της αγροτικής παραγωγής και να προχωρήσουμε.

Ως χώρα και ως περιοχή της Θράκης έχουμε όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και τα θετικά αποτυπώματα που έχει η κάνναβη και οφείλουμε να τα ξέρουμε .Η κάνναβη είναι μια καλλιέργεια που δεν είναι απαιτητική σε νερό. Ως ένα βαθμό θεωρώ ότι μπορεί να συμβάλλει η καλλιέργεια της βιομηχανικής κάνναβης στην αντιμετώπιση ή στον περιορισμό του ζητήματος της υφαλμύρησης που ταλανίζει τις αγροτικές εκτάσεις μας .Το γεγονός ότι η βιομηχανική κάνναβη δεν θέλει φάρμακα θα βοηθούσε να προστατέψουμε τις λίμνες και τα ποτάμια μας να μην έχουμε φαινόμενα όπως αυτά που είχαν παρατηρηθεί πριν από λίγα χρόνια στη λίμνη Βιστωνίδα με την υπέρμετρη αύξηση του φυτοπλαγκτόν, την ασφυξία που προήλθε σε τόνους ψαριών, τα όποια απεβίωσαν και επέπλεαν στην επιφάνεια της λιμνοθάλασσας ,αύξηση του φυτοπλαγκτόν που προήλθε από την αυξημένη χρήση γεωργικών φαρμάκων .Στα συγκριτικά πλεονεκτήματα για τη βιομηχανική κάνναβη είναι και το κόστος παραγωγής που είναι μειωμένο αρκετά σε σχέση με άλλες καλλιέργειες.

Σε κάθε περίπτωση και ιστορικά αν το εξετάσουμε, η περιοχή της Θράκης αλλά και της Ξάνθης είναι μια περιοχή που στο παρελθόν υπήρχε η καλλιέργεια κάνναβης και ήταν σποροπαραγωγός . Οι ενδείξεις που υπάρχουν λένε ότι η περιοχή κάνει για την καλλιέργεια της βιομηχανικής κάνναβης και θα είμαστε έτοιμοι στο επόμενο διάστημα για τις εξελίξεις και τις επενδύσεις για τη βιομηχανική κάνναβη στην περιοχή Ξάνθης και ΑΜ-Θ.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et