Ερχεται πλατφόρμα όπου με το ΑΦΜ σας θα μάθετε ποια επιδόματα δικαιούστε - Azınlıkça
Ειδήσεις

Ερχεται πλατφόρμα όπου με το ΑΦΜ σας θα μάθετε ποια επιδόματα δικαιούστε

Ερχεται πλατφόρμα όπου με το ΑΦΜ σας θα μάθετε ποια επιδόματα δικαιούστε

Στον τηλεοπτικό σταθμό ΕΡΤ1 μίλησε η αναπληρώτρια υπουργός κοινωνικής αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου.

Η κ. Φωτίου υπογράμμισε ότι δημιουργείται νέο ηλεκτρονικό σύστημα για τη σχέση κράτους-πολίτη. «Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει προνοιακό κράτος στην Ελλάδα, αλλά είναι ένα κράτος ιδρυματικό. Από τη μια, χιλιάδες ιδρύματα, ΜΚΟ, νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου, είχαν αναλάβει την κοινωνική προστασία και από την άλλη υπήρχαν τα επιδόματα. Αυτό δεν είναι προνοιακό κράτος» είπε, ενώ ανέλυσε τις αλλαγές που επέρχονται.

«Το προνοιακό κράτος αφορά όλους, όχι μόνο τον άστεγο» δήλωσε η κ. Φωτίου, λέγοντας ότι, πλέον, δημιουργείται ένα σύστημα με 240 κέντρα κοινότητας, με 13 περιφερειακά παρατηρητήρια και με μία διεύθυνση μέσα στο υπουργείο. «Υπάρχει ένα ενιαίο γεωπληροφοριακό σύστημα, μία ηλεκτρονική πλατφόρμα, όπου ο πολίτης, με το ΑΦΜ του, πληροφορείται ποια επιδόματα και ποιες παροχές δικαιούται. Το δεύτερο μητρώο παρέχει πληροφορίες για υπηρεσίες και το τρίτο παρέχει πληροφορίες για τα προγράμματα που “τρέχουν”. Με αυτόν τον τρόπο, τελειώνει το πελατειακό κράτος. Αυτό σημαίνει πρόνοια και κοινωνική αλληλεγγύη» συμπλήρωσε.

Υπογράμμισε ότι τα επιδόματα δίνονταν από διάφορους φορείς, με αποτέλεσμα να επικρατεί πολυνομία και αδιαφάνεια. «Τα επιδόματα πλέον τα αναλαμβάνει ο ΟΓΑ, ο οποίος μετονομάζεται σε Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων Κοινωνικής Αλληλεγγύης» διευκρίνισε η κ. Φωτίου.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et