İnanması zor ama gerçek! Dedeağaç şehri Atina’dan daha pahalı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

İnanması zor ama gerçek! Dedeağaç şehri Atina’dan daha pahalı

İnanması zor ama gerçek! Dedeağaç şehri Atina’dan daha pahalı

Batı Trakya’nın Dedeağaç (Alexandroupoli) şehrinde hayat, başkent Atina’ya kıyasla %7 daha pahalı!

Farklı ürün ve hizmetler için fiyatları alarak karşılaştıran internet sitelerinden bu sonuç ortaya çıkıyor. Kavalapost.gr sitesi numbeo.com ve espatistan.com gibi uluslararası kullanıcıların sunduğu verilerle güncellenen internet platformlarında Dedeağaç ile Atina’yı mukayese etti.

Dedeağaç yiyecekte – buna lokantada bir yemek, süpermarketlerdeki farklı gıda fiyatları dahil – Atina ile neredeyse aynı seviyede. Ancak yumurta, ekmek, et, meyve ve sebze Dedeağaç’ta daha pahalı. Süt ve alkollü içecekler gibi ürünler ise Atina’da daha pahalı olunca, genel anlamda gıda ve yiyecekte iki şehirdeki fiyatlar birine çok yakın.

Barınma alanında ise Dedeağaç’ta 85 metrekarelik bir evin kirası ortalama 386 evro olarak belirlenirken, Atina’da 700 evro’yu gözden çıkarmanız gerekiyor. Atina’da ayrıca elektrik, ısınma ve internet masrafları da daha pahalı.

Giyim ve ayakkabı sektöründe de Dedeağaç’ın Atina’dan %21 oranında daha ucuz olduğu görülüyor. Ancak azınlıkça’daki habere göre ulaşım, özellikle de daha pahalı olan akaryakıt fiyatları nedeniyle Dedeağaç’ta daha pahalı.

Doktor ücretleri ise Dedeağaç’ta ortalama 24 evro’yken Atina’da 38 evro. Süpermarkette bulabileceğiniz şampuan, diş macunu, deodorant gibi kişisel bakım malzemeleri de yine Dedeağaç’ta daha pahalı.

Son olarak eğlence sektörü Atina’da Dedeağaç’a kıyasla %36 daha fazla el yakıyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et