Gümülcine’deki dükkân kiralarında büyük düşüş var! - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine’deki dükkân kiralarında büyük düşüş var!

Gümülcine’deki dükkân kiralarında büyük düşüş var!

Gümülcine’nin (Komotini) merkezî sokaklarındaki dükkan kiralarında büyük düşüş var.

Mali krizle birlikte birçok işletmenin kapanmak zorunda kalması, Gümülcine çarşısında da çok sayıda mağazanın boşalmasına yol açtı. Gerçi son günlerde boş mağaza sayılarında azalma yaşansa da kira fiyatlarında büyük düşüş yaşandığı ortaya çıkıyor.

Rodop Gayrimenkul Sahipleri Derneği Başkanı Hrisa Kiriakousi konuyla ilgili yerel Hronos gazetesine yaptığı açıklamada kira fiyatlarıyla ilgili önemli veriler sunuyor. “İnsanların parası yok ve bu yüzden mağazalar kapanıyor” diyen Kiriakousi “Kira fiyatları ise gün geçtikçe daha da geriliyor. Geçmişe kıyasla %60 düşüş var. Geçmişte merkezde 1.500 euro’ya kiralanan bir dükkân şimdilerde 500 euro’ya kiralanıyor. Venizelu caddesindeki ve şehir meydanındaki mağazaların fiyatları yine diğerlerine göre daha yüksek olsa da, onlarda da düşüş var. Parasiu ve N. Zoidi caddelerinde ise eskiden 1.000 euro’nun altında dükkân kirası bulmanız imkânsızken, bugün için 300 euro’ya bulabiliyorsunuz” ifadelerini kullanıyor.

Diğer taraftan boş dükkân sayısının artmış olması kiracıların elini güçlendirdiğini anlatan Kiriakousi azınlıkça’daki habere göre “Bu durumun farkında olan kiracılar mal sahibine giderek ‘Ya kirayı 300 euro’ya düşürürsün ya da karşımdaki boş dükkâna geçerim’ diye rest çekebiliyor. Mal sahipleri de elleri kolları bağlı olduğu için kira fiyatlarını daha da düşürmek zorunda kalıyor” şeklinde konuşuyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et