Yalan haber..! Gümülcine’de 15 yaşındaki kıza tecavüz haberi gerçek değil! - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yalan haber..! Gümülcine’de 15 yaşındaki kıza tecavüz haberi gerçek değil!

Yalan haber..! Gümülcine’de 15 yaşındaki kıza tecavüz haberi gerçek değil!

Son günlerde Gümülcine’de (Komotini) farklı internet sitelerinde yayınlanan “Gümülcine’nin köyünde şok. Biri beni tutuyordu, diğeri depoda tecavüz ediyordu” başlıklı haberin gerçeği yansıtmadığı ve fake news yani yalan olduğu ortaya çıktı.

Söz konusu “fake news” yalan haberde 15 yaşındaki bir kız çocuğunun uğradığı tecavüzü polise anlattığı ve sözde 23 yaşındaki bir kişinin ellerini tuttuğu 37 yaşındaki bir diğer şahsın ise kendisine tecavüz ettiğini itiraf ettiği kaydediliyordu.

Yerel Hronos gazetesi bu haberin yalan olduğunu ve esasında 2013 yılı Ocak ayında İlia iline bağlı bir köyde meydana gelmiş olayın Gümülcine’deymiş gibi yansıtıldığını ortaya koydu.
İlgili fake haber ilk olarak eski Esnaf ve Ticaret Odası Başkanı Kostas Liurtas’a ait blog’da yayınlandı. Daha sonra yerel Periskopio gazetesinin Facebook sayfasında, Thrakisports internet sitesinde ve İskeçe’deki (Xanthi) farklı haber sitelerinde yer aldı.

Hronos gazetesi haberin polis veya adli tıp kurumu tarafından doğrulanmadan yayıldığına dikkat çekerken, polis ve adli tıp kurumu ile yaptıkları temaslardan sonra Rodop iline bağlı köyde 15 yaşındaki bir kızın tecavüze uğradığı haberinin gerçek olmadığının anlaşıldığını kaydetti.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et