Fake news! Ψευδές το περιεχόμενο της είδησης βιασμού 15χρονης στην Κομοτηνή! - Azınlıkça
Ειδήσεις

Fake news! Ψευδές το περιεχόμενο της είδησης βιασμού 15χρονης στην Κομοτηνή!

Fake news! Ψευδές το περιεχόμενο της είδησης βιασμού 15χρονης στην Κομοτηνή!

Αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης και Ιατροδικαστής δεν επιβεβαιώνουν την είδηση βιασμού 15χρονης σε χωριό της Ροδόπης.

Το fake new από την Κομοτηνή δημοσιεύτηκε την 1η Ιανουαρίου 2018 και είχε τον εξής τίτλο “Σοκ σε χωριό της Κομοτηνής. Ο ένας με κρατούσε και ο άλλος με βίαζε στην αποθήκη”.

Το περιερχόμενο της υποτιθέμενης είδησης ήταν το εξής: “H 15χρονη στην Κομοτηνή περιέγραψε στους αστυνομικούς τον βιασμό της! Το νεαρό κορίτσι που κατοικούσε σε χωριό της Ροδόπης είπε στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής πως οι δράστες, ένας 23χρονος και ένας 37χρονος την πήραν πήγαν σε χώρο αποθήκης και εκεί σύμφωνα πάντα με τα καταγγελλόμενα της 15χρονης, ο 37χρονος την βίασε ενώ ο 23χρονος της κρατούσε τα χέρια. Όπως υποστήριξε όταν ο 37χρονος έφυγε, ο 23χρονος κράτησε στο χώρο την 15χρονη έως τις τρεις τα ξημερώματα και στην συνέχεια την πήγε σπίτι της. Μετά την καταγγελία οι δύο κατηγορούμενοι συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα. Το απόγευμα και αφού απολογήθηκαν στον Ανακριτή, αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους”.
Μία απλή αναζήτηση της είδησης στο διαδίκτυο θα αναδείκνυε άμεσα το ψευδές περιεχόμενο, αφού ήταν ακριβής αναπαραγωγή είδησης που δημοσιεύτηκε τον Ιανουάριο του 2013 και αφορούσε συμβάν που έλαβε χώρα σε χωριό της Ηλείας.

Τη σκυτάλη αναπαραγωγής της είδησης από το μπλοκ, χωρίς την επιβεβαίωσή της, έκανε πρώτο το Περισκόπιο στην Κομοτηνή, δημοσιεύοντας την σε σελίδα που διατηρεί στο Facebook. Η αρχή έγινε και την συνέχεια είδαμε στο Thrakisports όπως και σε ηλεκτρονικά Μέσα της Ξάνθης. Πάντα με την παράθεση της πηγής “Περισκόπιο” η είδηση αναπαρήχθη χωρίς κανένας από τους διαχειριστές των παραπάνω Μέσων να κάνουν την επιβεβαίωση μέσω της Αστυνομικής Αρχής ή μέσω του ιατροδικαστή.

Τόσο η Αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης όσο και ο ιατροδικαστής με τους οποίους επικοινώνησε ο “Χ” δεν επιβεβαιώνουν την είδηση βιασμού 15χρονης σε χωριό της Ροδόπης.

Πηγή: Χρόνος

 

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et