ND ile SYRIZA arasındaki fark kapanıyor mu? İşte son anket - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

ND ile SYRIZA arasındaki fark kapanıyor mu? İşte son anket

ND ile SYRIZA arasındaki fark kapanıyor mu? İşte son anket

Alco araştırma şirketinin News247 haber sitesi hesabına yaptığı son anketin sonuçları yayınlandı.

15-18 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilen kamuoyu yoklaması sonuçlarına göre partiler arasındaki sıralama şöyle şekillendi: (Parantez içinde aynı şirketin 12-14 Kasım tarihlerinde gerçekleştirdiği anketin sonuçları yer alıyor)

ND %22,6 (%22,4)

SYRIZA %17 (%16,4)

KİNİMA (PASOK) %7,8 (%5,3)

ALTIN ŞAFAK %6 (%6,2)

KKE %5,2 (%4,9)

LAE %2,6 (%2,5)

ANEL %2,1 (%2)

EK %2,1 (%2)

DİĞR PARTİLER %4,2 (%6,7)

KATILIMSIZLIK %13 (%12)

BEYAZ OY %2,7 (%3,1)

BELİRSİZ OY %14,7 (%14,7)

Bu sonuçlar doğrultusunda, Kiryakos Mitsotakis başkanlığındaki ND’nin tek başına iktidara gelmesinin zor olduğu değerlendirmeleri yapılırken, anamuhalefet partisinin kendi seçmenlerini geri kazanma konusunda doruğa ulaştığı ve artık başta kararsızlar olmak üzere başka yerlerden seçmen bulmaya çalışması gerektiği kaydediliyor.

SYRIZA’nın ise hâlâ kendi seçmenini bir araya toplayamadığı ifade edilirken, özellikle de başka partilere kaymayan bunun yerine katılımsızlık veya belirsiz oyu tercih eden seçmenlerin yavaş yavaş iktidar partisine dönüş yapmaya başladığı yorumu yapılıyor.

Gündeme dair vatandaşlara yöneltilen sorularda ise vatandaşların %50’sinin Türkiye Cumhurbaşkaı Recep Tayip Erdoğan’ın Yunanistan ziyaretinde söylediklerine ve Yunan tarafının verdiği cevaplara “olumlu” baktığı görülüyor.

Son olarak her iki vatandaştan biri 2018 yılında seçim istemezken, %47’lik bir kesim de zaten yeni yılda seçim olacağını düşünmüyor.

“Zor durumdaki vatandaşları en iyi kim ifade edebilir?” sorusuna ise vatandaşların %45 “hiç kimse” yanıtını verirken %28’i Başbakan Aleksis Tsipras’ı %18’i ise anamuhalefet lideri Kiryakos Mitsotakis’i tercih ediyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et