Gümülcine Türk Konsolosluğundan firar eden Davut Ocak ve Derya Ocak ihraç edildiler! - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine Türk Konsolosluğundan firar eden Davut Ocak ve Derya Ocak ihraç edildiler!

12242017 77

Türkiye’nin Gümülcine (Komotini) Konsolosluğu’nda görevliyken FETÖ soruşturması çerçevesinde merkeze geri çağrılınca çocuklarıyla birlikte firar eden muavin konsoloslar Davut Ocak ve Derya Ocak Türk Dışişleri Bakanlığı’ndan ihraç edildiler.

Türkiye’de olağanüstü hal kapsamında hazırlanan 695 ve 696 sayılı iki yeni Kanun Hükmünde Kararname, Resmi Gazete’de yayımlandı.

Yayımlanan iki yeni KHK ile kamu kurumlarından toplam 2756 kişi ihraç edildi. İhraç edilenler arasında Türkiye’nin Gümülcine (Komotini) Konsolosluğu’nda görevliyken FETÖ soruşturması çerçevesinde merkeze çağrılınca 14 Kasım 2017 tarihinde firar eden muavin konsoloslar Davut Ocak ve Derya Ocak da yer aldılar.

Hatırlanacağı üzere daha önce de Gümülcine Türk Konsolosluğu ile ilgili olarak, geceleri uygunsuz şekilde ve aşırı alkollü olarak gece mekanlarında takılan bir başka muavin konsolosun (Yunan medyasında ismi yazılmış ve FETÖcü olduğu ve Gümülcine Konsolosluğunda FETÖ dosyalarını yaptığı ve ayrıca alkol kontrolünü reddettiği için sürücü ehliyetine 6 ay süreyle el konulduğu dahi yazılmıştı) tavernalarda alkollüyken kendi ülkesinin cumhurbaşkanına hakaret ettiği de yazılmıştı. Bunca enteresan ve incelenmesi gereken iddialar Yunanistan’ın en itibarlı gazetelerinden sayılan Kathimerini’de ve yerel Foni Tis Rodopis gazetelerinde yazılmış ve azınlıkça da Türkçeye çevirerek haber yaptıktan hemen sonra “ne hikmetse” yayınları Gümülcine Türk Konsolosluğu yetkililerince “tehlikeli” bulunarak Türkiye’de erişime kapatılmıştı.

Öte yandan kız kardeşi, kız kardeşinin kocası ve yeğeni hala aktif olarak Gülen’in Romanya yapılanmasında görev alan bir Batı Trakyalı gazeteci ise Batı Trakya’daki bir medya grubunun ortağı durumunda. Söz konusu medya grubu en azılı FETÖ avını sürdürüyor. Tabii kendi akrabaları ve ortakları dışında..!

GÜMÜLCİNE BAŞKONSOLOSLUĞU’NDAN MUAVİN KONSOLOSLAR DAVUT OCAK VE DERYA OCAK’IN FİRARI DETAYLARI İÇİN BURAYA TIKLA!

 

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et