Απολύθηκαν οι Νταβούτ Οτζάκ και Ντεριά Οτζάκ από το Τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής - Azınlıkça
Ειδήσεις

Απολύθηκαν οι Νταβούτ Οτζάκ και Ντεριά Οτζάκ από το Τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής

Απολύθηκαν οι Νταβούτ Οτζάκ και Ντεριά Οτζάκ που είχαν φυγαδεύσει από το Τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής

Απολύθηκαν από το Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών οι υποπρόξενοι Νταβούτ Οτζάκ και Ντεριά Οτζάκ, οι οποίοι είχαν φύγει μαζί με τα παιδιά τους όταν στα πλαίσια των ερευνών FETÖ είχαν κληθεί να επιστρέψουν στα κεντρικά γραφεία του Υπ. Εξωτερικών ενώ υπηρετούσαν στο τουρκικό προξενείο Κομοτηνής.

Δημοσιεύθηκαν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δυο καινούριες πράξεις νομοθετικού περιεχομένου υπ. αριθ. 695 και 696 που ετοιμάστηκαν στα πλαίσια του OHAL (κατάσταση έκτακτης ανάγκης) στην Τουρκία.

Με αυτές τις δυο καινούριες πράξεις νομοθετικού περιεχομένου απολύθηκα συνολικά 2.756 άτομα από τις δημόσιες υπηρεσίες. Ανάμεσα στους απολυθέντες συγκαταλέγονται και οι υποπρόξενοι Νταβούτ Οτζάκ και Ντεριά Οτζάκ, οι οποίο διέφυγαν στις 14 Νοεμβρίου του 2017 όταν στα πλαίσια των ερευνών FETÖ είχαν κληθεί να επιστρέψουν στα κεντρικά γραφεία του Υπ. Εξωτερικών ενώ υπηρετούσαν στο Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής.

Υπενθυμίζεται ότι παλαιότερα σχετικά με το Τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής είχε διαρρεύσει στο τύπο  ότι ένας  άλλος υποπρόξενος που στις νύχτες  καταναλώνοντας αρκετή ποσότητα αλκοόλ προσέβαλε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της ίδιας  χώρας του! (Τα ελληνικά ΜΜΕ είχαν αναφέρει τότε και το όνομα του και ότι ο ίδιος  ήταν μέλος της FETÖ, ετοίμαζε τα αρχεία για FETÖ στο Τουρκικό Προξενείο και είχε αφαιρεθεί το δίπλωμα οδήγησης του όταν είχε αρνηθεί το αλκοτεστ). Αυτοί οι ισχυρισμοί που είχαν έντονο  ενδιαφέρον και έπρεπε να διερευνηθούν είχαν δημοσιευτεί στην «Καθημερινή» μια από τις πιο αξιόπιστες εφημερίδες της Ελλάδας, και στην τοπική εφημερίδα «Φωνή της Ροδόπης». Τότε το Αζινλίκτσα είχε μεταφράσει αυτά τα δημοσιεύματα στην τουρκική και ως αποτέλεσμα  είχε εμποδιστεί η πρόσβαση  της  ιστοσελίδας  του Αζινλίκτσα από την Τουρκία αφού τα δημοσιεύματα του θεωρήθηκαν «επικίνδυνα» από τους αρμόδιους του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής.

Από την άλλη ένας άλλος Δυτικοθρακιώτης δημοσιογράφος, του οποίου η αδερφή, ο σύζυγος της αδερφής του και το ανίψι του είναι σε ενεργή δράση στη δομή του Γκιουλέν στη Ρουμανία, είναι συνιδιοκτήτης ενός ΜΜΕ στη Δυτική Θράκη. Το εν λόγω ΜΜΕ συνεχίζει το πιο αδίστακτο κυνήγι του FETÖ. Βέβαια όταν δεν πρόκειται για τους συγγενείς και τους συνεταίρους τους..!

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et