Amerikan Büyükelçi yeniden Dedeağaç’a olan ilgisini dile getirdi - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Amerikan Büyükelçi yeniden Dedeağaç’a olan ilgisini dile getirdi

Amerikan Büyükelçi yeniden Dedeağaç’a olan ilgisini dile getirdi

ABD’nin Atina Büyükelçisi Geoffrey R. Pyatt capital.gr sitesine verdiği demeçte Amerika’nın Dedeağaç’ın (Alexandroupoli) yatırım potansiyeline duyduğu ilgi ve güçlü inancı bir kez daha dile getirdi.

Gerek yüzer sıvılaştırılmış doğalgaz santrali (FSRU) gerekse de Dedeağaç limanı ile ABD’nin ilgilendiğini kaydeden Büyükelçi Pyatt “Dedeağaç’ta FSRY ile ilgilinen en azından bir tane Amerikan enerji şirketi bulunuyor. Sayın Kopelouzos ile de konuştuktan sonra projede bir Amerikalı ortağın istendiğini biliyorum” dedi.

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’un kısa süre önce Avrupa Birliği politikası ile ilgili yaptığı açıklamaları hatırlatan ABD’nin Atina Büyükelçisi azınlıkça’daki habere göre “Tillerson’un enerji güvenliğine ve daha somut olmak gerekirse Yunan-Bulgar doğalgaz boru hattı IGB bağlantısına önem verdiğini ve bunun öncelikleri arasında olduğunu söylediğini” hatırlattı.

ABD’nin Avrupa İşlerinden Sorumlu yeni Dışişleri Bakan Yardımcısı A. Wess Mitchell’in de geçen hafta Senato’da yaptığı konuşmada enerji güvenliğine, Dedeağaç’a ve FSRU’ya vurgu yaptığını belirten Büyükelçi Pyatt “Enerji güvenliğinin oluşturulması ve güneydoğu Avrupa’ya alternatif sunulması konusunda bulunduğu coğrafi konum itibarıyla Yunanistan ana ortaktır, Dedeağaç ise giriş noktasıdır. FSRU ile ilgilenen bir Amerikan şirketi var ve diğer bir Amerikan şirketi Dedeağaç limanı ile ilgileniyor. TAİPAD Başkanından aldığım mesaj projenin 2018 yılı başlarında hayata geçirileceği yönünde. Sonbaharda Dedeağaç’a yaptığım ziyarette de herkesin Amerikalıların şehirdeki faaliyetlerini hoş karşıladığını açıkça gördüm” dedi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et