Sel felaketi yaşayan Yahyabeyli’de zarar kayıt çalışmaları başladı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Sel felaketi yaşayan Yahyabeyli’de zarar kayıt çalışmaları başladı

Sel felaketi yaşayan Yahyabeyli’de zarar kayıt çalışmaları başladı

Pazar günü Rodop ilini vuran yağmurların neden olduğu sellerden büyük zarar gören Yahyabeyli (Amaranta) köyünde zarar kayıt çalışmaları başladı.

Azınlıkça’daki habere göre Maronya-Şapçı (Sapes) Belediyesi yetkilileri zarar kayıt çalışmalarına başlarken, Yunanistan Devlet Tarım Tazminatları Kurumu ELGA heyeti de sularla dolup taşan tarlalarda ve birçok hayvanın boğularak can verdiği hayvan damı ve ağıllarda zarar tespit çalışmaları yaptı.

ERT’e konuşan Maronya-Şapçı Belediye Başkanı İoannis Stavridis Yunanistan Demiryolları Şirketi OSE ve Egnatia Otobanı A.Ş. yetkilileriyle bir araya geleceğini ifade ederken, civardaki köprülerin suların denize akmasını engellediğini ve bu suların köye geri dönerek sellere yol açtığını kaydetti.

Bölge sakinlerinin 2005 yılından bu yana durmadan sel kâbusuyla karşı karşıya olduğunu kaydeden Stavidis, soruna derhal müdahale yapılması için uğraş vereceklerini belirtti.

Rodop İlinden Sorumlu Eyalet Başkan Yardımcısı Nikos Tsalikidis de sırasıyla üç dere yatağının idaresi konusunda ciddi sorun olduğunu ifade ederken, iklim değişikliği ve toprak kayması nedeniyle bu üç derede gelen su kütlelerinin daha büyük olduğunu vurguladı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et