Ξεκίνησε η καταγραφή των ζημιών στα Αμάραντα - Azınlıkça
Ειδήσεις

Ξεκίνησε η καταγραφή των ζημιών στα Αμάραντα

Ξεκίνησε η καταγραφή των ζημιών στα Αμάραντα

Η επόμενη μέρα βρήκε τους κατοίκους του οικισμού Αμαράντων, να προσπαθούν να συμμαζέψουν ότι μπορούν από τις περιουσίες τους, μετά τις πλημμύρες της Κυριακής.

Ήδη συνεργεία του Δήμου ξεκίνησαν την καταγραφή, ενώ κλιμάκιο του ΕΛΓΑ ξεκίνησε την αποτίμηση για τις ζημιές στις καλλιέργειες, αλλά και στις κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, όπου πνίγηκαν αρκετά ζώα.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο Δήμαρχος Μαρώνειας-Σαππών, Ιωάννης Σταυρίδης, δήλωσε πως θα επιδιώξει άμεσα μια συνάντηση με τους αρμοδίους του ΟΣΕ και της Εγνατίας οδού, καθώς οι παρακείμενες γέφυρες κοντά στον οικισμό, εμποδίζουν τη ροή των υδάτων στη θάλασσα με αποτέλεσμα τα νερά να γυρνούν στο χωριό. «θα επιδιώξουμε άμεσα να γίνει μια παρέμβαση, για να μην κινδυνεύσει το χωριό», καθώς από το 2005 οι κάτοικοι ζουν μόνιμα με τον εφιάλτη των πλημμυρών.

Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης, Ροδόπης υπογράμμισε πως τίθεται σοβαρό θέμα διευθέτησης της κοίτης των τριών ποταμών, που υπάρχουν στη Ροδόπη καθώς και εκβάθυνσης αυτών, μια και λόγω της κλιματολογικής αλλαγής και της διάβρωσης των εδαφών, οι όγκοι των υδάτων είναι πολύ μεγαλύτεροι.

Οι αρμοδιότητες αυτές θα πρέπει να εκχωρηθούν στην Τ.Α. , τόνισε καταλήγοντας ο κ. Τσαλικίδης. – ΕΡΤ

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et