Milletvekili Karayusuf Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan ziyaretini değerlendirdi - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Milletvekili Karayusuf Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan ziyaretini değerlendirdi

Milletvekili Karayusuf Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan ziyaretini değerlendirdi

Rodop SYRIZA milletvekili Ayhan Karayusuf Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın Lozan Antlaşması ile ilgili açıklamalarını yorumladı.

ANT1 televizyon kanalına konuşan Karayusuf’un Erdoğan’ın Lozan Antlaşması’nın güncellenmesi gerekliliğine atıfta bulunmasını “başarısız” olarak tanımladığı kaydedilirken, Rodop SYRIZA milletvekilinin Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos ile Başbakan Aleksis Tsipras ile aynı çizgide görüş belirterek “Lozan Antlaşması’nın müzakere edilemeyeceğini” ifade ettiği belirtildi.

Karayusuf’un “Erdoğan’ın Lozan Antlaşması’na ve bu antlaşmanın bir güncellemeye ihtiyacı olduğuna atıfta bulunması başarısız bir atıftı, sizin de gördüğünüz ve duyduğunuz gibi Cumhurbaşkanı ve Başbakanı Lozan Antlaşması’nın müzakere edilemeyeceğini söylediler” dedi.

Ayhan Karayusuf ayrıca Erdoğan’ın “dört milletvekiliniz var” dediğini ve azınlıkça’nın Türkçeye çevirdiği haber göre “bununla azınlık mensubu Yunan Parlamentosu milletvekillerini kastettiğini ve bunların görevinin sizin sorunlarınızla ilgilenmek olduğunu” söylediğini dile getirdi. “Bu açık ve netti” ifadelerini kullanan Karayusuf “bunun dışında Türkiye Cumhurbaşkanının ziyaretinin olumlu ve faydalı olduğunu söyledi. azınlıkça 

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et