Mustafa Mustafa: Hedefimiz Batı Trakya’daki şeriatın tamamen kaldırılması - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Mustafa Mustafa: Hedefimiz Batı Trakya’daki şeriatın tamamen kaldırılması

Mustafa Mustafa: Amacımız Batı Trakya’daki şeriatın tamamen kaldırılması

Rodop milletvekilleri Mustafa Mustafa ile İlhan Ahmet Batı Trakya’daki İslam Hukukunun (şeriat) tartışıldığı parlamentonun ilgili komisyonunda konuştular.

Rodop SYRIZA milletvekili Mustafa Mustafa Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın Gümülcine’de (Komotini) yaptığı konuşmada “şu anda Yunan Parlamentosunda dört milletvekilimiz var, bu dört milletvekili parlamentoda çok şey yapmalı” ifadelerini yorumlarken “(Erdoğan) 4 milletvekilimiz var demedi, 4 milletvekiliniz var dedi” ifadelerini kullandı.

Mustafa: Şeriat kaldırılsın, Ahmet: Şeriat yok

SYRIZA milletvekili Mustafa Mustafa İslam hukuku ile ilgili olarak ise “Hedefimiz şeriatın tamamen kaldırılması ve medeni hukuk sistemine tamamen entegre edilmesi olmalı, tabii bunun en iyisi olduğunu söyleyemeyiz” değerlendirmesinde bulundu.

Rodop PASOK milletvekili İlhan Ahmet ise hükümet tarafından hazırlanan yasayı “büyük adım” olarak nitelendirirken “bu yasa tasarısını selamlıyoruz. Gerçekte Şeriat yok, gelenekler var ve Batı Trakya’da örf ve adet hukuku uygulanıyor” dedi. Atina basını İlhan Ahmet’in “30-40 yıldır şeriat olduğu abartıdır, kadı tarafından uygulanan örf ve adet hukuku vardır” ifadelerini kullandığını yazdı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et