Hafta sonu fırtına ve yağmur geliyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Hafta sonu fırtına ve yağmur geliyor

Hafta sonu fırtına ve yağmur geliyor

Yunanistan geneli olduğu gibi Batı Trakya’da da Cumartesi gününden itibaren havaların değişmesi bekleniyor.

Meteorolog Yannis Kallianis’in tahminlerine göre 15 Aralık Cuma gününe kadar havalarda her hangi bir değişiklik yaşanmayacak. Ancak Cumartesi gününden itibaren güneşli havalar yerini fırtınalı, yağmurlu ve soğuk havalara bırakacak.

Cumartesi günü sabahın ilk saatlerinden itibaren özellikle de Yunanistan’ın batısını kötü hava şartları etkisi altına almaya başlayacak. Azınlıkça’daki habere göre öğle saatlerine doğru yağışlı havalar neredeyse ülkenin tamamında etkili olacak.

Ünlü meteorolog aralarında Batı Trakya’nın da yer aldığı bazı bölgelerde (İonio, İpiros, Batı Kara Yunanistan, Peloponissos ve Batı Trakya) yağışların daha şiddetli olmasının beklendiğini ve sel felaketleriyle karşı karşıya kalınabileceği konusunda uyarıda bulundu.

Yine azınlıkça’daki habere göre Batı Trakya’da rüzgarların da şiddetli olması ve fırtınalı havaların hakim olması bekleniyor.

Diğer taraftan güney rüzgarlarının güçlenmesiyle birlikte Afrika’dan toz da gelmesi beklenirken, yağmur yağan bazı bölgelerde çamurla karışık yağmur da görülebilir.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et