Kinoniko Merisma için kimler yeniden başvuru yapmalı? - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Kinoniko Merisma için kimler yeniden başvuru yapmalı?

Kinoniko Merisma için kimler yeniden başvuru yapmalı?

Sosyal temettü (kinoniko merisma) yardımı için yapılan başvurularda ortaya çıkan sorunlar aşamalı olarak çözüme kavuşturuluyor.

Sistemdeki problem nedeniyle yardım parası başvuruları reddedilen vatandaşların ve yaptıkları başvurular kabul edilen ancak verilerinde eksik olan vatandaşların sisteme girerek başvurularını yeniden yapmaları gerekiyor.

Sorunlu başvurulara en bariz örneği ise tamamen engelli olan ve çalışması olanaksız olduğu için bir aylı sigorta kriterini karşılayamayan engelli vatandaşlar teşkil ediyor. Benzer şekilde aileleri tarafından vergi beyannamelerinde “misafir edildiği” görülen yetişkin engelli vatandaşlarla ilgili sorunun çözüldüğü belirtiliyor. Doğuştan engelli olan ve hiçbir şekilde sigortalanma imkânı olamayan engelliler konusu da henüz çözüme kavuşturulmuş değil.

Öte yandan 2017 yılı içerisinde çocuk sahibi olanların da artık yeni doğan çocuklarını sisteme bildirebilecekleri ve dolayısıyla daha yüksek yardım alacakları belirtildi. Azınlıkça’daki habere göre Çocukların sisteme sosyal sigorta numaraları (AMKA) ile bildirildiği dile getirildi.

Başvurular https://www.koinonikomerisma.gr/ internet adresi üzerinden yapılabiliyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et