Ποιοι πρέπει να κάνουν νέα αίτηση για το Κοινωνικό Μέρισμα; - Azınlıkça
Ειδήσεις

Ποιοι πρέπει να κάνουν νέα αίτηση για το Κοινωνικό Μέρισμα;

Ποιοι πρέπει να κάνουν νέα αίτηση για το Κοινωνικό Μέρισμα;

Κάποια από τα προβλήματα με τις αιτήσεις για το Κοινωνικό μέρισμα 2017 στο koinonikomerisma.gr, έχουν αρχίσει σταδιακά να λύνονται, για τους δικαιούχους.

Όσοι έχουν κάνει αιτήσεις οι οποίες απορρίφθηκαν λόγω προβλημάτων του συστήματος, αλλά και όσοι έκαναν αίτηση και λαμβάνουν το κοινωνικό μέρισμα 2017, με ελλείψεις όμως στα στοιχεία, θα πρέπει να μπουν και να κάνουν νέα αίτηση.

Το πρόβλημα που αφορά την αίτηση καθολικά αναπήρων που δεν έχουν την δυνατότητα εργασίας ώστε να πληρούν το κριτήριο του ενός μήνα ενσήμων, αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα. Το θέμα των φιλοξενούμενων ΑΜΕΑ στις οικογένειές τους, όταν είναι επικεφαλής, έχει λυθεί, καθώς το θέμα των ΑΜΕΑ που βρίσκονται σε ιδρύματα εφόσον φιλοξενών είναι το ΑΦΜ του ιδρύματος (αυτομάτως οι φιλοξενούμενοι ΑΜΕΑ μπορούν να πάρουν το μέρισμα).

Ωστόσο αδιευκρίνιστη μένει μία κατηγορία ανασφάλιστων ΑΜΕΑ που κανείς δεν ξέρει πόσοι και ποιοι είναι, άνθρωποι που λογικά είναι μόνοι τους, ΑΜΕΑ σχεδόν εκ γενετής, που δεν έχουν δυνατότητα να έχουν ασφαλιστεί και βρίσκονται εκτός οποιασδήποτε βοήθειας.

Όσοι απέκτησαν παιδί μέσα στο 2017 μπορούν πλέον να το δηλώσουν και να πάρουν το μέρισμα για οικογένεια με ένα παιδί.

Έχουν εγγραφεί ήδη 25.000 παιδιά, νεογέννητα του 2017, ώστε να περιληφθούν αυξάνοντας την ενίσχυση του νοικοκυριού. Τα παιδιά δηλώνονται με το ΑΜΚΑ.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et