Erdoğan’ın Atina ve Gümülcine ziyareti kesinleşti - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Erdoğan’ın Atina ve Gümülcine ziyareti kesinleşti

Erdoğan’ın Atina ve Gümülcine ziyareti kesinleşti

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın Yunanistan’ın başkenti Atina ve Batı Trakya ziyaretleri kesinleşti.

Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos’un resmi davetinin gönderilmesiyle birlikte Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan 7-8 Aralık tarihlerinde Yunanistan’ı ziyaret edecek.

Önce Atina’da mevkidaşı Prokopis Pavlopulos, Başbakan Aleksis Tsipras ve diğer siyasilerle görüşecek olan Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azınlıkça’nın daha önce de duyurduğu gibi 8 Aralık Cuma günü Gümülcine’de (Komotini) olacak.

Türkiye Cumhurbaşkanının Yunanistan ziyaretindeki en büyük pürüzün ziyaretin Batı Trakya ayağı olduğu kaydedilirken, Dışişleri Bakanı Nikos Kotzias Alpha radyosuna Cuma sabahı verdiği demeçte “Türk Cumhurbaşkanı ile bizzat görüştüğünü ve kendisine bu ziyaretin Yunanistan-Türkiye ilişkilerine zarar verecek şekilde değil, katkı sağlayacak şekilde olması gerektiğini izah ettiğini” ifade etti.

Bakan Kotzias konuyla ilgili olarak “Bu ziyaret Türkiye’nin Avrupa’daki imajına zarar vermemeli, sergilenen davranış ve yapılacak anlaşmalar öyle olmalı ki kendisinin Avrupa’daki imajını düzeltmeli. Kendisinin tercih edeceği bir konudur ve umarım bunu doğru şekilde yapar” açıklamasında bulundu.

İLGİLİ HABER

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan Cuma namazına Gümülcine’ye geliyor

Dışişleri Bakanı Kotzias Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yapacağı Batı Trakya ziyareti hakkında konuştu

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et