«Κλείδωσε» η επίσκεψη Ερντογάν σε Αθήνα και Κομοτηνή - Azınlıkça
Ειδήσεις

«Κλείδωσε» η επίσκεψη Ερντογάν σε Αθήνα και Κομοτηνή

azınlıkça

Οριστικοποιήθηκε η επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου στην Ελλάδα, στις 7 και 8 Δεκεμβρίου, μετά από πρόσκληση του Έλληνα ομολόγου του, Προκόπη Παυλόπουλου.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα συναντηθεί με την πολιτική ηγεσία της χώρας, τον ΠτΔ και τον πρωθυπουργό, ενώ θα επισκεφθεί και τη Θράκη.

Ως γνωστόν, η επίσκεψη στη Θράκη αποτέλεσε «αγκάθι» στις διαπραγματεύσεις που έγιναν μεταξύ των δύο πλευρών το προηγούμενο διάστημα. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Υπουργός Εξωτερικών, κ. Νίκος Κοτζιάς, σε τηλεφωνική συνέντευξη που παραχώρησε το πρωί της Παρασκευής στο ρ/σ του Alpha, ο ίδιος σε κατ’ ιδίαν επικοινωνία με τον Τούρκο Πρόεδρο του εξήγησε ότι η επίσκεψη πρέπει να γίνει με τρόπο που να μην βλάπτει αλλά να ωφελήσει τις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας.

«Να μη βλάψει την εικόνα της Τουρκίας στην Ευρώπη, αλλά η συμπεριφορά και οι συμφωνίες να είναι τέτοιες που να φτιάχνει την δική του εικόνα στην Ευρώπη. Είναι ένα θέμα που ο ίδιος θα επιλέξει και ελπίζω να επιλέξει με σωστό τρόπο», τόνισε μεταξύ άλλων στο μήνυμά του ο Έλληνας Υπ.Εξ.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et