Batı Trakya’da yol kesen göçmenler ve tehlikeli olaylar - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya’da yol kesen göçmenler ve tehlikeli olaylar

Yol kesen göçmenler ve tehlikeli olaylar

Rodop ve Evros illerinin dağlık bölgelerindeki yollarda son dönemde özellikle de geceleri göçmenlerin başrolde olduğu oldukça tehlikeli olaylar yaşanıyor.

Yollara ağaçlarla barikat kuran göçmenler, hiçbir şeyden habersiz sürücülerin yolunu keserek araçlarında bulunan yiyecek veya değerli eşyaları almaya çalışıyor.

Azınlıkça’daki habere göre geçtiğimiz haftalarda Büyük Derbent (Mege Derio) köyünden Gümülcine’ye (Komotini) doğru ailesiyle birlikte hareket eden bir vatandaş Nea Santa yolu üzerinde adeta ölümden dönmüştü.

Yolun üzerine konulan dal parçalarını çekmek için inen vatandaş, kendisine doğru hareket eden kötü niyetli göçmenleri görünce can havliyle aracına binmeyi başarmış ve birkaç manevra ile göçmenleri aşarak daha kötü olayların yaşanmasını önlemişti.

Havaya ateş edince kaçmışlar

Bu olaydan birkaç saat sonra Büyük Derbent halk pazarı için yola koyulan Şapçılı bir pazarcı da benzer tabloyla karşılaştı. Aynı noktada yoldaki ağaç dallarını çekmek için aracından inen zerzevat satıcısı üzerine doğru gelen göçmenleri görünce panik yaşamış.

Neyse ki olayın yaşandığı bölgede bulunan bir avcı durumu fark edince havaya ateş etmiş ve silah sesinden korkan göçmenler uzaklaşmış.

Faros-24.gr sitesinin aktardığı bilgilere göre daha sonra aynı noktaya arkadaşlarını ve akrabalarını alarak giden pazar satıcısı yol kesen göçmenleri dövmüş!

Bu iki olay söz konusu yolu kullananları tedirgin ederken, yolu kullanan eğitimcilerin de yollarını kesebilecek göçmenlere karşı yanlarında av silahı bulundurmayı ihmal etmediği ifade ediliyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et