Skandal iddia! Gümülcine Türk Konsolsoluğu'nda görevli diplomatlar firar etti! - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Skandal iddia! Gümülcine Türk Konsolsoluğu’nda görevli diplomatlar firar etti!

Skandal iddia! Gümülcine Türk Konsolsoluğu'nda görevli diplomatlar firar etti!

TourkikaNea ve Trakya’nın Sesi internet sitelerinin iddialarına göre Gümülcine Türk Konsolosluğunda görevli muavin konsoloslar kaçtılar!

Türkiye’nin Gümülcine başkonsolosluğunda görevli iken tayinleri merkeze çıkan karı-koca muavin konsoloslar DAVUT OCAK ve eşi DERYA OCAK 14 Kasım günü Gümülcine’den ayrıldılar.

Ancak karı koca diplomatların FETÖ soruşturmasından korkarak firar ettikleri iddia ediliyor. İşin daha ilginç yanı yanı ise Konsolosluk‘taki görevli birimlerin firar olayını geç şekilde Ankara’ya haber verdikleri iddiası!

Hatırlanacağı üzere daha önce de Gümülcine Türk Konsolosluğu ile ilgili olarak, geceleri uygunsuz şekilde ve aşırı alkollü olarak gece mekanlarında takılan bir başka muavin konsolosun (Yunan medyasında ismi yazılmış ve FETÖcü olduğu ve Gümülcine Konsolosluğunda FETÖ dosyalarını yaptığı ve ayrıca alkol kontrolünü reddettiği için sürücü ehliyetine 6 ay süreyle el konulduğu dahi yazılmıştı) tavernalarda alkollüyken kendi ülkesinin cumhurbaşkanına hakaret ettiği de yazılmıştı. Bunca enteresan ve incelenmesi gereken iddialar Yunanistan’ın en itibarlı gazetelerinden sayılan Kathimerini’de ve yerel Foni Tis Rodopis gazetelerinde yazılmış ve azınlıkça da Türkçeye çevirerek haber yaptıktan hemen sonra “ne hikmetse” yayınları Gümülcine Türk Konsolosluğu yetkililerince “tehlikeli” bulunarak Türkiye’de erişime kapatılmıştı.

Gümülcine Konsolosluğu dışında daha önce de Selanik ve Atina’daki Türk misyonlarından Türkiye’ye dönmek yerine firar eden diplomatlar olduğunu ayrıca hatırlatalım.

fddfdfd6666

İŞTE O HABER!

Cumhurbaşkanı Erdoğan aleyhine Gümülcine’de konuşan Muavin Konsolos iddiası Yunan basınında

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et