Din eğitmenleri İskeçe Resmî Müftülüğünde sözleşmelerini imzaladı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Din eğitmenleri İskeçe Resmî Müftülüğünde sözleşmelerini imzaladı

Din eğitmenleri İskeçe Resmî Müftülüğünde sözleşmelerini imzaladı

İskeçe’deki (Xanthi) okullarda veya camilerde görev yapacak din eğitmenleri (ierodidaskalos) İskeçe Resmi Müftülüğü’nde sözleşmelerini imzaladı.

Batı Trakya İslam Dini Eğitmenleri Derneği Başkanı ve Din Eğitmeni Rahmi Başar yerel Thraki gazetesine konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Pedagojik yeterliliğe sahip olanlarımız ilköğretim ve ortaöğretime bağlı okullarda görev yapacağız. Diğerleri ise camilerde veya Müftülükte ya da ihtiyaç olan yerlerde görev yapacak” dedi.

Başar açıklamalarının devamında “Bu yıl din eğitimcilerinin okullarda görev yapacağı beşinci yıl olacak. Eskiden bu yoktu ve ben çocukluk yıllarımda Hıristiyan öğrenciler Din Dersi yaparken Müslüman öğrencilerin avluda top oynadığını hatırlıyorum. Çocuk olarak bunu ben de yaşadım. Şimdi devlet, Hıristiyan öğrenciler Din Dersi yaparken Müslüman öğrencilere de din eğitimcisi ile birlikte kendi Din Dersini yapma imkanı sunuyor. Bu Müslüman öğrenciler açısından çok önemli ve yıllar öncesi daha uygulanmalıydı. Çünkü farklı olduklarını hisseden çocukların psikolojisi açısından da kötü bir durumdu. Zira biz Yunan vatandaşıyız ve Din Dersi saatinde avluda oyun oynamak yerine ders yapma hakkına sahibiz” ifadelerini kullandı.

Batı Trakya genelindeki okullarda 35 din eğitimcisi görev yapacak

İskeçe’de 26 din eğitimcisi göreve başlarken, Rodop ilinde 55 ve Evros’ta 26 din eğitimcisi bu yıl görev yapacak. Bunlardan 35’i okullarda Din Dersi verecek.

Din eğitmenleri İskeçe Resmî Müftülüğünde sözleşmelerini imzaladı

Her yıl denetimden geçiyorlar

Thraki gazetesi din eğitmenlerinin her yıl özel komisyon tarafından denetime tabi tutulan tek kamu memurları olduğunu kaydediyor.

Dernek Başkanı Rahmi Başar da “Yasa, her yıl İlahiyatçılardan oluşan özel bir komisyon tarafından denetlenmemizi ve sonra işe başlamamızı öngörüyor. En azından 5 yıldır görev yapan biz eski olanlarımız için bir ara bu durumun durmasını ümit ediyoruz. Her yıl bu denetimden geçmemek için denetimlerde belirli bir zaman süresinin belirlenmesi iyi olur”.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et